Söndagsomgång och mesta delen av matcherna från hockeyettan. Senast rök vi återigen på ett tecken och det ett mål som Sebastian Emterfeldt tillgavs i efterhand. Den här omgången känns som en av dem lurigaste på mycket länge, men vi ska göra det bäst av situationen.

1. Djurgården – Tingsryd   1

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/01/speltips-djurgarden-tingsryd-131/

Tror inte det blir någon storseger för stockholmrna, men en vinst ska dom lätt klara av. Lämnar denna match med endast ett tecken.

2. Västerås – Asplöven   1 2

Västerås går fortsatt tungt sedan de tre NHL-spelarna lämnade klubben. Nu har man dock chansen att ta sig upp på banan igen mot ett ganska tacksamt motstånd. Asplöven tog dock en riktigt stark seger borta senast mot Mora med hela 6-2 och det var kanske det som gör att det lossnar i fortsättningen? Västerås har ett bättre material och Asplöven är svaga på bortplan. Tror Västerås grejar detta, men måste ändå ta med tvåan här då Västerås dåliga form inte går att prata bort. Något av lagen vinner i full tid.

3. Huddinge – Visby/Roma   1 X

Intressant drabbning mellan de två översta i allettan mellan. Huddinge ligger på andraplats med 7 poäng medans Visby är serieledare än så länge med full pott. Huddinge är ett bra lag, framförallt offensivt. Bakåt har man små brister, även om dem blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått. Man har förlorat alla tre möten mot Visby, men det har varit jämna mather där man faktiskt vunnit skotten i samtliga. Huddinge har öppnat starkt i allettan och jag tror det räcker med 1X här. För den som har råd kanske helgardering är det mest vettiga. Jag kör 1X.

4. Sundsvall – Piteå   1 X 2

Sundsvall åkte på en riktig plump hemma mot Kiruna under lördagen och man fick stryk med 3-2. Hyfsat oväntat faktiskt, men kan kanske redan här ana att B-serien är av det lite sämre slaget. Mot Piteå, som är sämre än Kiruna ska man vara stora favoriter och jag tror man vinner ganska komfortabelt. Jag säger inte att Piteå är ett dåligt lag så därför tar jag med alla tecken här. Sundsvall ska vinna, men höjer ett litet finger för Piteå. Streckningen gör att det finns värde i Piteå.

5. Olofström – Mariestad   1 X

Här har vi verkligen en måste match för Olofström. Även för Mariestad. OIK har startat med endast 3 poäng på 4 matcher och det är inte godkänt med det spelarmaterial man har. Mariestad har stretat på bra emot alla lag i denna alletta trots att de har varit kraftigt jumbotippade. Nu intar de också den sista platsen i serien, men med lite tur kunde de allt haft ett några poäng till. Borta emot hemmastarka Olofström tror jag de får svårt att vinna i full tid. De kan gneta till sig ett kryss om Andro Michel storspelar, men övertag för Steelers här. 1X ska räcka.

6. Skövde – Kallinge/Ronneby   2

Kallinge är tillsammans med Hästen de två klart bästa lagen i söder. Då ska man inte få några problem mot Skövde. Hemmalaget är dock starka i sin borg, men Kallinge är starkare på de flesta positionerna. Båda lagen är bra framåt, men Kallinge ligger ett par snäpp framför Skövde i defesiven och målvaktsspelet. Jag slösar inga fler tecken här utan väljer att spika Kallinge till drygt 43%.

7. Hudiksvall – Nyköping   1 X 2

Hudik har inte alls fått spelet att stämma och står förvånande på noll poäng efter 3 matcher. Vinner man inte här så kan man nog glömma ett playoff-spel. Man har ingen lätt uppgift framför sig heller när ett av seriens starkaste lag kommer på besök. Nyköping är självklart favoriter, men potenialen finns hos Hudiksvall och de ska inte underskattas på något vis. Nyköping är favoriter hos mig också, men jag tycker ändå alla tecken ska med här för den som har råd. 1 X 2.

8. Vita Hästen – Mörrum   1 X  2

En klurig match här. Hästen har öppnat starkt och har full pott än så länge, men man kanske inte har övertygat spelmässigt. Man gör det man ska, men inget mer. Så har det sett ut under mer eller mindre hela grundserien och det är en styrka i sig. Mörrum har gjort bra matcher, men varit för tunna offensivt. Något jag tycker är konstigt med tanke på att den offensiva biten på pappret är riktigt bra. Defensivt har man gjort sitt jobb och man har skapat mycket för att vinna matcher, men inte lyckats få trissan i nät. På nåt sätt har jag en känsla om att Mörrum skärper till sig och krigar till sig en poäng här. Inte logiskt för fem öre om tittar på tabell och klubbnamnet, men inte ens 20% är streckat på X2 och vi snackar om ett starkt lag från F-serien. Plockar alla tecken även här.

 

Det var mina tankar idag och hoppas vi inte stannar på 7 rätt idag utan går hela vägen. Powerplay-kupongen spelar ni hos Svenska Spel och den har spelstopp 15.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden