Efter att ha fått 7 rätt i tre omgångar i rad var det äntligen dags igenatt pricka in ett helt powerplay. Idag ger vi oss på en ny omgång och den här gången får vi se en fullständig elitseriekupong. Vi testar lite och ser om lyckan vill fortsätta. Titta in på Svenska Spel och gör en kupong ni med.

1. AIK – Frölunda   1 X 2

Här tror jag på hemmalaget, men kommer ändå plocka med alla tecken. AIK har mängder med skador för tillfället, men enligt hemsidan så ska saker och ting börja ljusna. AIK har en ganska bred trupp trots allt om man tittar på pappret. Man har dock tre raka förluster, men har vunnit skotten överlägset sista två matcherna. Känner ändå att en seger kan vara pågång, dessutom är man relativt spelförande på hemmaplan. Frölunda har som AIK problem med målskyttet. Man är stabila bakåt och det kommer säkert vara tillfälligheter som avgör den här matchen. Tight match med få mål med liten fördel för AIK. Krysset känns vettigt. Helgarderar.

2. HV71 – Färjestad   1 X 2

Toppmöte i Kinnarps Arena där Färjestad kommer på besök. HV gjorde en mycket bra match senast när man bortaslog Brynäs med 6-2. Det var lagets fjärde raka vinst och man har god form inför mötet med FBK. Man möttes för en dryg vecka sedan i Karlstad och då vann HV71 efter straffar. En match som Färjestad borde vunnit med ett par puckar, men stoppades av Jonas Gunnarsson, skotten blev 39-19 till FBK. Jag tycker FBK är underskattade här och kommer välja att ta med alla tecken. Färjestad har trots allt en av seriens mest strukturerade defensiv och man kryddar också kassen där bak med Alexander Salak. Dubbelchansen på FBK skulle sitta fint här, men tar med alla tecken.

3. Marcus Nilsson – Per Åslund   1 X 2

Hatar verkligen att spela H2H i powerplay och det är inget undantag här. Marcus Nilsson är HV71s bästa poängplockare och Per Åslund är Färjestads bästa. De båda är också spelare som gör en hel del mål vilket gör att alla tecken är spelbara. Det känns på nåt sätt som att matchen mellan HV och Färjestad kommer bli en målrik tillställning för att vara Elitserien och i och med att båda spelarna är bland de viktigaste man har framåt så åker alla tecken med. Gör någon av spelarna mål så blir det en fin rensare.

4. Luleå – Rögle   1 X

Luleå borde få en lätt match mot bottenlaget Rögle och det tror även jag, men är ändå på nåt sätt rädd för Rögle. Richard Lintner har kommit in och gett en boost till övriga i laget samtidigt som Luleås form inte är den bästa. Jag måste plocka med ett kryss tillsammans med hemmavinsten. Krysset ger oerhört bra betalt, och har Luleå en dålig dag så slutar detta 1-1 eller 2-2. Tror dock inte man får stryk under ordinarie tid. Luleå seger är klart vettigt.

5. Modo – Brynäs   1 X 2

Modo har riktigt bra form. Man har sju segrar på de tio senaste matcherna vilket får ses som ett riktigt bra resultat. Brynäs känns som att ena dagen kan man slå vilket lag hur enkelt som helst, och har man en dålig dag så kan man lätt få stryk med 3-4 puckar, något man visade prov på sist. Brynäs är ojämna och jag håller Modo som favoriter här, men varnar ändå lite för ett lurigt Brynäs som säkerligen kommer ha en rejäl revanschlusta. Tycker även här krysset ligger nära till hands. Alla tecken ska med för de som har råd.

6. Morten Madsen – Sebastian Emterfeldt   1 X

Här är den jag är mest osäker på, men det är bara för att jag hatar H2H-spelen. Morten Madsen är en av Modos bästa målskyttar med sina 11 mål, och då skjuter han inte speciellt många skott heller. Sebastian Emterfeldt är en av Brynäs bästa målskyttar och även han håller oftast inne med skotten. Här väljer jag att plocka bort Emterfeldt för att det känns som att Modo för tillfället är snäppet hetare än Brynäs, vilket gör att jag även tycker Madsen chanser till att göra mål är större än Emterfeldts.

7. Skellefteå – Timrå   1

Timrå är just nu helt under isen. Man har nu blivit nollade i 4 raka matcher och totalt 5 av de senaste 6 matcherna. Nu ska man upp till Skellefteå igen och det kommer bli en tuff resa. SAIK blev krossade senast och kommer som vanligt gå ut i full fart på hemmaplan. Timrå har varit här den här säsongen och slagit SAIK, men det lär man inte göra igen med den formen man har nu. Isåfall krävs det att man gör ett par mål, och då kanske man ska börja med att få in en puck först och främst. Spik på Skellefteå.

8. Växjö – Linköping   2

Väljer även här att spika ett av lagen. Växjö blandar och ger och spelar jämnt med de flesta. Senast gjorde man en bra match mot Färjestad, men fick ändå se sig besegrade. Linköping har brutalt bra form och krossade senast SAIK med hela 6-0. Man har fem raka segrar med en målskillnad på 20-6. Tror man går ut för att ta den sjätte raka segern och 48% på en spik på Linköping känns faktiskt helt okej. Det är elitserien, och det blir säkert jämnt, men detta känns det som att man löser. Linköpings förstaline kommer snurra friskt som vanligt.

 

Det var lite korta tankar om denna kupong och hoppas ni får ut något av det. Powerplay spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och den har spelstopp 18.59.

Lycka till!

/Heden