Vem hade trott att den ena semifinalen skulle vara Portugal mot Wales. Inte jag i alla fall. Här får väl ändå Portugal räknas som favoriter, även om det är en lurig match där Wales kan försvara sig väl och kanske kontra in en balja med Bale i spetsen. Man har dock avstängda spelare här som stör laget helt klart. Tror Portugal kommer öga mestadels av bollinnehavet och pressa ett defensivt spelande Wales. Tror därför att man kommer skapar en del chanser som kommer att rendera i hörnor.

  • Portugal – Wales
  • Spel: Portugal över 6.5 hörnor
  • Odds: 1.94 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Portugal har ännu inte vunnit en match på ordinarie tid, man har alltså 5 oavgjorda matcher. Men i slutspelet har man alltså avgjort i förlängningen eller på straffar. Och i gruppspelet mötte man lag som man skulle ha mestadels av bollen vilket man hade också. Sen har man mött bättre lag som Kroatien och Polen där man fick ge sig vad gäller bollinnehavet. Men nu möter man ett lag där man förväntas styra matchbilden och ha mycket av bollinnehavet. Och liksom gruppspelet när man hade mycket boll skapade man också mycket hörnor genom det spelet. Så jag tror ju vi kommer få se ungefär samma matchbild då som nu. Portugal kommer vilja föra spelet mot ett lågt sittande Wales som säkert kommer kunna hitta hota på sina kontringar med snabbe formstarke Gareth Bale.

Och med en Ronaldo som skjuter hur mycket som helst, men som inte har någon vidare effektivitet för tillfället. Liksom hela Portugal, som skjutit näst mest i hela EM, hela 95 skott. Endast utslagna Belgien slår det med 98 skott. Och vi vet ju att skott titt som tätt kan studsa lite hur som helst ut till hörnor så ju mer skott desto mer är sannolikheten att vi får hörnor på det sättet. Och apropå hörnor så är Portugal det lag som skapat näst mest hörnor, 39 stycken till antalet. Och även där är Belgien bäst med 41 st hörnor. Men vi har alltså ett snitt på 7,8 hörnor skapade för Portugal vilket är ganska bra. Och dagens lina ligger på 6.5 vilket man borde kunna klara ifall man helt plötsligt inte gör massa mål istället vilket är föga troligt då man möter ett defensivt inriktat Wales.

Hos Portugiserna saknar vi defensive mittfältaren William Carvalho som är avstängd. Vilket inte borde påverka hörnorna ett dugg egentligen. I övrigt så har vi frågetecken på backen Raphaël Guerreiro och mittfältaren André Gomes. Dom lär nog finnas med trots allt, men är väl inga avbräck om vi kollar till skapandet av hörnor heller. Om dom nu inte skulle finnas med det vill säga.

portugal    wales Wales har väl inte haft någon jättetuff resa till denna semifinal. Man har mött lag som Ryssland och Slovakien som är jättebra direkt. Man mötte Nordirland i 8-delsfinalen. I alla de 3 matcherna var man klart med i matcherna om inte bättre än motståndaren. Mot England i gruppspelet var man det sämre laget dock och fick utstå ett massivt tryck och man fick visa prov på bra försvarsspel. England skapade dock mycket hörnor, 9 till antalet. Även mot Belgien fick man utstå ett ganska bra tryck mot sig och fick släppa till 8 hörnor till slut. Nu möter man ett Portugal som gillar att ha mycket boll och som säkerligen kommer pressa Wales väldigt mycket. Men Wales är nog så bekväma med att försvara sig så det tror jag inte dom har något problem med faktiskt. Och känner vi spelarna från Storbritannien rätt så är det spelare som inte har några problem med att offra sig och täcka skott och så vidare. Portugal är ju väldigt bra på att dra på ett skott, men kanske inte så bra på att träffa nätmaskorna.

Wales ligger i toppen av hur många hörnor man släppt till. 3a ligger man faktiskt av alla lag, och man har släppt till 30 stycken vilket ger oss ett snitt på 6 hörnor. Snittet går ju ner en aningen när man mött lag som Ryssland och Slovakien som kanske inte är några höjdare på skapa hörnor normalt sett. Men nu möter man alltså ett bra hörnlag som bevisat det flera gånger detta EM mot sämre motstånd som Wales nog får ses som.

Hos Walesarna så stryker vi backen Ben Davies och offensive mittfältaren Aaron Ramsey då båda är avstängda. Speciellt tungt tapp för offensiven då Ramsey varit en av dom bästa i laget, förutom Gareth Bale då. Men nu har man alltså bara Bale att förlita sig på i princip. Så man anar ju att det kommer bli ett väldigt defensivt tänk här och försöka utnyttja de fasta situationer man skapar eller slå till på omställningar, annars är det Portugal som lär styra matchbilden rätt kraftigt tror jag och Wales som ligger lågt i banan och försvarar sig, förhoppningsvis ganska väl så hörnorna hinner hitta hem. ————————————————————————————————————————————————————- Portugal kommer ha mycket boll i denna match. Man är det näst mest skottglada laget i hela EM och man ligger även i toppen sett till skapade hörnor. När man nu möter ett lag som anses va sämre så lär det skapas chanser och det lär skjutas. Wales kommer ligga lågt och sikta på omställningar och fasta situationer ganska mycket. Man är väl förberedda till att försvara sig här vilket man brukar göra ganska väl. Förhoppningsvis släpper man inte in något mål i början och då ser det genast ganska ljust ut tror jag. Jag spelar Portugal över 6.5 hörnor till oddset 1.94. Insatsen är lite över medel. Framåt Portugal!! / L’orso