Det går fort när man har kul sägs det, och det är bara att hålla med. Vi är redan framme vid semifinal av fotbolls-EM när Portugal och Spanien drabbar samman ikväll. Har hittat ett mycket intressant ”offside-spel” här som jag tror mycket på!

  • Match: Portugal – Spanien
  • Spel: Flest offsides i matchen – Spanien
  • Odds: 1.70 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Spanien har som ni alla vet ohyggligt mycket boll under en match, det brukar verkligen kvitta vad motståndet heter när man trillar igång. Man har snittat lite mer än 60% bollinnehav hittills detta EM och jag skulle bli mycket förvånad om man ligger under 60% ikväll. Spanien är ju inget lag som lägger ut en en kantboll och fyller på med folk inne i boxen, det går ju helt bort 99 gånger av 100. Istället trillar man boll centralt och försöker hitta sina instick, precis som Barcelona spelar sin fotboll. Det är just vid dessa instick som jag tror man kommer dra på sig en hel del offsides idag, något man även gjort tidigare under turneringen.

Mot Italien i öppningsmatchen blev det förvisso 3-3 i offsides, men efter detta har man vunnit varenda ”offsidematch”. 6-1 i offsides mot Irland följdes upp med 1-0 mot Kroatien, och nu senast mot Frankrike blev det 6-1 till spanjorerna i offsides.

Nya mål att vänta idag?

Portugal kommer som sagt ha kring en 40% bollinnehav och får mestadels förlita sig på kontringar i matchen, något som förmodligen även är planen. Kikar vi på lite offsides hittills i turneringen så ligger inte portugiserna särskilt högt. Tyskland (1 offside), Danmark (0 offside), Holland (4 offside) och slutligen Tjeckien (3 offside). Sedan minskar inte chanserna när Helder ”offside” Postiga går skadad och inte kommer till start här.

Nej, här känns det verkligen som Spanien kommer vinna ”offsidematchen”, mer boll och dessa instick jag pratat om kommer fälla avgörande!


Testar även en del andra spel i den här matchen:

En inhoppare gör mål i matchen – 4.85 @ betsafe – 1/10 units

Torres finns förmodligen på bänken och jag blir inte förvånad om han skulle komma in och avgöra.

Xabi Alonso gör mål – 5.25 @ expekt – 1/10 units

Två baljor senast och självförtroendet borde vara på topp, dessutom första straffskytt.

Spanien vinner matchen – 2.00 @ ladbrokes – 3/10 units

Spanien är överlag det klart bättre laget, och håller man bara koll på Ronaldo så ska detta lösa sig.

/e@sy