Sena matchen från dagens EM-fotboll spelas mellan Portugal – Österrike och det är två lag som verkligen måste kliva på för tre poäng. Det tror jag innebär en öppen tillställning som bjuder på en del mål.

  • Match: Portugal – Österrike
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bethard
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Portugal fick bara en poäng i sin öppningsmatch mot Island och det var helt klart en missräkning från portugisernas sida. Kikar vi till matchbilden mot Island så var det även ett mycket orättvist resultat då Portugal dominerade stort och kunde haft både 2-0 och 3-0 innan halvtidsvilan. Men man hade inte den rätta skärpan i avgörande lägen och fick betala priset för det till slut. Nu är det ett bättre motstånd på andra sidan och allt annat än en seger idag sätter en ordentlig press på Portugal inför den sista matchen mot Ungern, som inte alls är den blåbärsnation som många tippat. Det lär innebär ett offensivt Portugal i dagens match och kikar vi framåt i planen så har man flertalet spelare som är otroligt vassa och tar sig till lägen. Men svagheten i laget är ju just det att man inte har en ordentlig striker i laget. Stort ansvar vilar på Ronaldos axlar och jag tycker han såg pigg ut i matchen mot Island. Han kommer få ytor att jobba på idag och då vet vi att han är ruskigt vass. Defensivt tycker jag dock inte att Portugal imponerade när Island väl vågade sig uppåt och man lär upp några snäpp för att hålla någon nolla här.
Inga större bekymmer hos Portugal idag som kan mönstra en stark elva.

portugal

Österrike var stora favoriter i sin öppningsmatch mot Ungern men kom aldrig upp i nivå och fick se sig besegrade med 2-0 till slut. Lagets stora stjärna Alaba prickade stolpen efter 30 sekunder men efter detta så handlade det mesta om Ungern faktiskt. Det är därför ett pressat Österrike inför kvällens match och precis som hos Portugal lär man inte vara intresserade av något oavgjort resultat. Defensiven såg inte alls bra ut mot Ungern och man kan därför få det otroligt svårt mot skickliga portugiser idag, det är jag nästan övertygad om. Dessutom har man mittback Dragovic avstängd till dagens match och det är självfallet ett tufft avbräck. Men samtidigt som defensiven ser darrig ut så finns det kvalité framåt i planen hos Österrike som kan överraska när spelet vänder. Dessutom är man giftiga på fasta situationer med fyrtornet Janko i spetsen.
Förutom Dragovic så sätter vi även frågetecken för mittfältaren Junuzović som dras med en vristskada.


Två lag som är i stort behov av en trepoängare och det tror jag gör denna match till ganska öppen och sevärd. Vi erbjuds ett fint odds för över 2,5 mål i matchen och en insats strax under medel glider in.

/e@sy