Vi söker oss till VM-kvalgrupp 6 där ett opålitligt Portugal är ute efter att studsa tillbaka från den senaste förlusten och då är ett svagt Nordirland en överkomlig uppgift. Har svårt att se hur man ska misslyckas med att samla på sig tre poäng, men samtidigt så kan man i vanlig ordning inte förutse hur skärpan kommer vara framför mål för portugisernas del så jag förlitar mig på laget i ett annat område där det brukar produceras.

  • Match: Portugal – Nordirland
  • Spel: Över 11,5 hörnor
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.45

Något skilda ambitioner drabbar samman på Estadio Do Dragao. Nordirland är väl mer eller mindre här för att man måste medan Portugal gör upp med Ryssland om plats 1 och 2 i gruppen. De lagen möttes i övrigt så sent som i fredags, en match ryssarna vann med 1-0 trots att det såg relativt okej ut för portugisernas del. Inga förändringar i truppen bortsett från Fabio Coentrao på vänsterbacken som har lämnat pga skada.

Nordirland däremot har haft spelledigt. För drygt en månad sedan kryssade man hemma mot Luxemburg och innan dess åkte man på pumpen mot ryssarna. Det kommer inte bli många segrar i det här gruppspelet och här får man sikta på att hålla siffrorna nere. Eventuellt kommer man spela med 5 man i backlinjen och ligga långt ner i banan vilket gör att jag fastnar än mer för det här spelet.

Rent spontant kan jag känna att man inte riktigt vet var man har portugiserna, speciellt när man ska gå upp mot lag som bara måste besegras med ett par bollar. I kvalpremiären hade man enorma problem mot Luxemburg och det dröjde länge innan man fick hål på Azerbajdzjan. Hoppar istället på en spelvariant som känns bra sett till hemmanationens spel.

Portugal är ett sk hörnlag. Man skapar en hel del av den varan om man skulle gå efter de 10 senaste tävlingsmatcherna (EM-playoff kval, EM-slutspel och nu VM-kval). På egen hand har man snittat 9,5 hörnor/match i dessa matcher där det mest noterbara är vad man gjorde senast det skulle sparkas boll på hemmaplan där man fixade 22 hörnor på egen hand mot tidigare nämnda Azerbajdzjan för drygt en månad sedan. Portugiserna brukar inte kladda med bollen på mittplan utan skickar ut den snabbt till kanterna som försöker hitta många inspel. Tror inte Nordirlänningarna kommer ha några problem med att bjuda på några fasta situationer (bortsett från frisparkar strax utanför straffområdet…) i och med att britter traditionellt sett klarar av att hantera sådant med starka huvudspelare. Spelar på att det blir minst 12 hörnor i matchen, en lina som besegras en klar majoritet av gångerna när portugiserna är i farten.

/Puyol