Grupp B ska ikväll avgöras och vi har ett riktigt härligt möta att se fram emot i Portugal – Holland. Den här matchen har alla förutsättningar att bli ett målkalas och vi spelar även därefter.

  • Match: Portugal – Holland
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.72 @ betsafe
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Portugal är i detta nu tvåa i gruppen med tre inspelade poäng, lika många som Danmark skrapat ihop alltså. Man gör alltså bäst i att vinna den här matchen för att vara helt säkra på vidare spel, och man kan mycket väl kontra bort ett Holland som går för vinst här. Storstjärnan Cristiano Ronaldo har haft ett tungt EM hittills och har inte placerat sig i målprotokollet än, detta trots att Portugal gjorde tre mål senast mot Danmark. Men chanserna har knappast saknats och det är nog bara en tidsfråga innan det smäller till. Mot danskarna blåste han två rena frilägen och det är väl inte heller helt otänkbart att han får någon friläge även idag, och då sitter bollen.

”Hemmalaget” har inga problem med skador eller avstängningar.

Lossnar det för Ronaldo idag?

Holland slipper verkligen fundera kring taktiken här, utan det är full fart framåt som gäller. Med två raka förluster är nu uppförsbacken otroligt brant för att man ska ta sig vidare från gruppen. Först och främst måste Danmark kamma hem noll poäng mot Tyskland, därefter måste man slå Portugal med två baljor eller fler. Med dessa förutsättningar så tror jag att man garanterat kommer offra en av städtanterna på mitten och ersätta med mer offensiv. Det troliga är väl att van Bommel eller de Jong får lämna plats till förmån för van der Vaart. Om detta blir fallet har Holland en sjuk offensiv på planen, vilket givetvis även kan straffa sig rejält bakåt.

Inte heller några problem i Holland som har samtliga spelare tillgängliga.


Holland kommer som sagt trycka allt framåt ikväll, något som kan ge en hel del utrymme åt Ronaldo. Mittbacksparet i Holland blir förmodligen Heitinga/Mathijsen, och det är inte två av fotbollens vassaste speedkulor direkt. Vi har en häftig match framför oss och detta kan bli något utöver det vanliga!

Testar även tre andra spel i matchen:

Ronaldo målskytt – 2.35 @ betsafe – 2/10 units

Ronaldo över 1,5 mål – 7.95 @ betsafe – 0.5/10 units

över 3.5 mål – 2.70 @ betsafe – 1/10 units

/e@sy