Det är dags att kora en europamästare och givetvis sitter hela värdnationen Frankrike klistrade ikväll när Les Bleus kan få lyfta pokalen. För motståndet står ett Portugal som hade en relativt enkel semifinal och möjligtvis kan få en gynnsam matchbild här. Jag skippar att försöka hitta en vinnare utan går istället för spel på över/under.

  • Match: Portugal – Frankrike
  • Spel: över 2 mål (asian)
  • Odds: 2,02 @ bethard
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Portugal har trippat sig fram i turneringen och har alltså bara vunnit en match under ordinarie tid fram till denna final, detta i senaste matchen där man ställdes mot Wales. Men det har fungerat bra tack vare en stabil defensiv som laget visat upp i samtliga matcher förutom den mot Ungern som slutade 3-3. Man höll även nollan mot Wales (2-0) trots att försvarsgeneralen Pepe saknades och ersattes av Alves. Men Wales saknade Ramsey i det mötet och jag tycker därför inte att Portugals försvar ställdes inför några större prov. Bale testade att springa slalom ett par gånger och när han väl satte fart såg vi att Portugal inte alls hängde med. Men idag är det en helt annan offensiv som man ställs mot då Frankrike inte förlitar sig på någon enstaka stjärna som ska göra det, även fast Griezmann varit fantastiskt bra hittills. Så någon nolla tror jag absolut inte att man håller intakt. Kikar vi då offensivt så tycker jag det ser bättre ut hos Portugal och man har en formtoppad Ronaldo inför detta möte som fick nicka in en boll mot Wales. Tillsammans med Nani och Sanches har Portugal offensiva spelare som kan komma väl till hands här. Känslan är att Portugal försöker kontraslå Frankrike och det kan man mycket väl lyckas med när dessa herrar vänder spelet.
Kikar vi till skadeläget så ser det bra ut då Pepe verkar vara redo för spel i dagens match. I övrigt har man inga som helst bekymmer och kan ställa starkast möjliga lag på planen.

portugalfrankrike

Frankrike var favorittippade inför detta mästerskap och har infriat förväntningar då man befinner sig i finalen. Tyskland besegrades med 2-0 i semifinalen men trots siffrorna så tycker jag att fransmännen var illa ute fram tills straffen i slutet av första halvlek. Det var ett vingklippt Tyskland som styrde spelet och Frankrike backade hem otroligt långt, vilket jag inte räknat med direkt. Men till dagens match så tror jag på en helt annan matchbild där Frankrike tar tag i spelet och Portugal backar hem, dels för att Portugal inte har något emot det och även på grund av att Frankrike inte alls har samma respekt för Portugal som för Tyskland. Det kan vara till fördel för Frankrike som har en riktigt bra offensiv som blir mer involverad i spelet, men samtidigt så får man se upp i kontringsspelet. Trots att man höll nollan senast så vaskade Tyskland fram en hel del chanser och hade inte Lloris stått för en otrolig räddning i slutskedet av matchen hade det blivit svettigt in på slutsekunderna. Koscielny är en mittback av riktigt bra klass men bredvid honom så tycker jag att både Rami och Umtiti varit osäkra kort. Det kan ställa till bekymmer trots att ytterbackar Evra och Sagna har en stor portion rutin innanför västen och varit stabila hittills.
Inte heller några bekymmer hos Frankrike som kan pumpa ut sin bästa elva i det här mötet.


Jag tror Frankrike kommer ta tag i taktpinnen här och pumpa på framåt då man inte har samma respekt för Portugal som för Tyskland. Det kan vara vägvinnande men samtidigt så känns det som att Ronaldo och co. kan bli sylvassa om de får ligga på kontring. Jag tror i alla fall på en mer chansrik match än den mot Tyskland, även fast den vaknade till liv i andra, och då ska vi kunna få se minst ett par mål. Över 2 mål (asian) spelas därför med en medelinsats och det är som bekant pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy