Det är vänskapslandskamp mellan Portugal och Argentina. Ronaldo vs Messi på Old Trafford i Manchester, där ju Ronaldo spelade i flera år. Det känns på förhand som att det kan bli en underhållande match med väldigt många bra offensiva spelare.

  • Portugal – Argentina
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Portugal kommer från en 1-0 mot Armenien i fredags men visst borde det varit mer än bara 1-0. Man vann dock och man fick de 3 poäng som bara skulle inkasseras. Nu väntar silvermedaljören från VM senast och det finns säkert en del killar som vill bevisa något i en sån här prestigematch trots att det bara är en träningsmatch. Cristiano Ronaldo är i sällan skådad form och bara öser in mål vart han än spelar just nu. Och när Argentina ställer Martin Demichelis där bak så vet man att det kommer bli kaos, för Demichelis är otroligt överskattad mittback. Har väl gjort det okej i Manchester City men inte mer. Sen att man har 2 ordinarie backar skadade i form av mittbacken Ezequiel Garay och vänsterbacken Marcos Rojo gör ju inte saken bättre.

Jag väntar mig show från Ronaldo mot Argentinas backlinje. Och Ronaldo är ju en spelare som mycket väl kan göra allt på egen hand. Dock så har ju Joao Moutinho sina ljuvliga stunder med fina passningar och Nani även så med sina fina löpningar och dribblingar. Nye tränaren Fernando Santos har kallat tillbaka gamla spelare som Jose Bosingwa och Ricardo Carvalho, kanske får dom starta imorgon. Carvalho är inget monster som han var förr och definitivt inte snabb vilket kan bli ett problem för Argentina. Men kan som sagt just nu inte se att en Ronaldo ska gå mållös i den form han befinner sig i just nu, kan du?

portugal      argentina

Argentina kom ju som bekant 2a i VM senast efter att ha varit bra defensivt och haft en Leo Messi som avgjort match på match. Efter det så har man bytt tränare till den förre Barcelona tränaren Tata Martino och han är ju inte lika ”defensivt inriktad” som den förre. Han har förövrigt tagit tillbaka Carlos Tevez i landslaget och som han har svarat upp den uttagningen genom att äga i Juventus just nu. Och om vi får se Tevez tillsammans med Kün Aguero så säger jag bara, lycka till Portugal för det kommer bli åka av där fram i sånt fall. Sedan så har vi ju en Di Maria och Messi tätt bakom dessa som kan leverera även dom hehe. Argentina spelade en träningsmatch mot Kroatien ca 1 vecka sen där man vann med 2-1 men kunde likväl blivit mer där också.

Jag tror vi kommer få se ett Argentina som vill äga spelet och säkerligen skapa så pass många chanser att man kommer vinna den här matcher men man kommer behöva göra minst 2 mål, vilket man så klart gör, för Portugal går inte mållöst med Ronaldo i laget just nu. Och sedan så har man ju som sagt Garay och Rojo borta i backlinjen som är ordinarie och en oteknisk och icke snabb Demichelis som inte kommer kunna stoppa denne Ronaldo.

Det är dock fortfarande en träningsmatch och brukar egentligen inte spela då men tycker att oddset är för bra för att inte spela och att det finns flera faktorer som pekar mot att det säkert kan bli 2-1/3-1 här så ja. Sedan bör man ju påpeka det att inget av lagen har någon världsmålvakt eller någon toppmålvakt heller för den delen.


Sammanfattningsvis så har vi en Ronaldo i superform just nu och han är ju världens bästa spelare i de flestas ögon just nu. Samtidigt vill han gärna vinna över Messis Argentina. Som i sin tur är den bäste i världen och varit i flera års tid. Finns skickliga spelare i båda lagen, framförallt i Argentina. Båda försvaren ser tveksamma ut med 2 borta i Argentina och avdankade spelare i Portugal. Oddset bra för överspelet här men jag kör dock lite mindre än medel i insats här. Det är ju trots allt en träningsmatch och man vet aldrig vad man får riktigt.

/ L’orso