Kvartsfinaler av Europa League i afton där spanska Sevilla beger sig till Portugal för ett häftigt möte med Porto. Två lag som har en väldigt fin offensiv att tillgå och det skulle förvåna mig om vi inte får se en del mål här.

  • Match: Porto – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Porto har gått lite halvknackigt i ligaspelet den här säsongen där man halkat efter både Benfica och Sporting Lissabon i toppen av tabellen. Men man har ändå en tredjeplats och lyckas man hålla den säsongen ut så får man kvala till Champions League nästa säsong. Anledningen till att man spelar i Europa League är att man slutade som grupptrea i Champions League bakom Atlético Madrid samt Zenit. Man hade stora svårigheter att göra mål i gruppmatcherna där man endast mäktade med fyra mål framåt på sex matcher. Men det är stor skillnad på motstånd nu och framförallt det försvar som man idag ställs mot. Porto är otroligt starka hemma och jag tror vi får se ett väldigt offensivt upplägg för att skapa sig ett bra utgångsläge inför returen. I ligaspelet har man den här säsongen raden 10-1-1 hemma på Dragao, med den fina målskillnaden 27-4. Men det man får tänka på idag är att man inte ställs mot något skitlag i den inhemska ligan, för Sevilla har riktigt fin kvalité framåt i planen. Bacca visade mot Real Madrid vilken kontringsspelare han är och sedan har vi även speedkulan Gameiro framåt för gästerna.

Hemmalaget får fortsatt klara sig utan målvakt Helton som skadade sig för ett par veckor sedan. Även backen Maicon finns på skadelistan och kommer inte till spel.

portovalera

Sevilla har visat fin form på slutet och stod för en rejäl upphämtning i senaste omgången av Europa League. Man låg under med 0-2 inför returen mot ärkerivalen Betis, där man till slut kunde avancera vidare efter ett straffdrama. Nu är man rätt så stora underdogs i den här matchen och jag förstår faktiskt det, för Sevilla är inte bra i försvaret. Till dagens match saknar man dessutom två starka spelare defensivt och det tror jag att man kan bli straffade för. Både Fazio samt M’Bia är avstängda efter för många gula kort där jag ser M’Bia som det största avbräcket på det defensiva mittfältet. Rakitic är väldigt offensivt lagd och det defensiva ansvar som faller på mittfältskollegan Iborra tror jag kan bli för mycket. Det som Sevilla borde göra en sådan här match är att ställa upp ett handbollsförsvar och plocka med sig ett bra resultat inför returen, men det kan vi nog glömma. Sevilla är inte tillräckligt bra organiserade för detta och samtidigt så har man en offensiv som kan skaka om portugiserna rejält. Som jag redan nämnt har man Bacca och Gameiro framåt, två herrar som kan springa ifrån vilket försvar som helst. Med en totalt dominant Rakitic bakom dessa så tror jag att gästerna är med och bidrar till överspelet i kväll.

Förutom Fazio och M’Bia så stryker vi även skadade duon Cristóforo samt Cheryshev.


Det kan nog bli en väldigt trevlig match att skåda detta, då jag tror vi får se två lag som vill framåt i planen. Sevilla är för dåliga defensivt för att hålla tätt, men samtidigt så tror jag att man kan hota framåt i planen. Över 2,5 mål får sig därför en medelinsats till 1,90 hos bet365.

/e@sy