Efter ett kortare uppehåll drar den Portugisiska ligan igång igen och giganterna Porto tar emot Nacional på sin hemmaplan. Jag har hittat ett spel jag tror starkt på, häng på!

Porto – Nacional
Spel: Porto vinner och håller nollan
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.30

Det har som sagt varit uppehåll i ligaspelet men lagen har spelat 2 cupmatcher vardera under detta ligauppehåll. Lagen möttes faktiskt den 19e December i cupen och då vann Porto på bortaplan med 2-0 och nu möts de alltså igen men denna gången i ligaspelet och då lär Porto vara ännu bättre. Nacional förlorade sin andra match medan Porto spelade 2-2 med ett något reservbetonat lag.

Porto ligger på andraplats i ligan med 3 poäng upp till serieledande Benfica. Man är tillsammans med just Benfica dominerande i Portugisisk fotboll och det är inte många lag som rår på dessa giganter. Porto har vunnit samtliga sina 6 hemmamatcher denna säsongen och man har fina 18-1 i målskillnad på dessa matcher. Man har mött lag betydligt bättre än Nacional och hållit nollan samtidigt som man vinner med flera mål. Jag har väldigt svårt att se hur ett heltaggat Porto ska missa att krossa Nacional här.

Nacional ligger på 11e plats i ligan och har 4 poäng ned till jumbon så man är i allra högsta grad indragna i bottenstriden. Formen är usel och man har radat upp förluster den senaste tiden och nu ställs man alltså mot Porto och man lär knappast ha något att sätta emot här! På bortaplan har man 2-0-4 som resultatrad och segrarna är tagna mot lag som definitivt inte är hemmastarka. Nu ställs man mot seriens bästa hemmalag och för att dra en jämförelse så åkte Nacional på stryk borta mot Benfica med 3-0… Nu möter man Porto som är minst lika vassa!


Jackson Martinez firar ett mål för sitt Porto!

Porto har väldigt många duktiga spelare men den som utmärks sig mest denna säsongen med flest mål är Jackson Martinez som gjort 10 mål för Porto denna säsongen. Han ligger på andra plats i skytteligan och har en ruskigt fin form för dagen!

Nacional kommer säkerligen backa hem med hela laget för att försöka kontra in något mål men jag har svårt att se hur de ska lyckas med det. De har ingen vass offensiv och lagets defensiv imponerar knappast. Porto vann med 2-0 för två veckor sedan och jag kan tänka mig ett liknande resultat här.