Champions League i kväll och jag har valt att lägga lite extra fokus på matchen mellan Porto och Malaga. Hemmalaget är solklara favoriter hos spelbolagen, men jag är inte direkt beredd att hålla med. Väljer att testa en dubbelchans här till fint odds.

  • Match: Porto – Malaga
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Porto går som tåget hemma i Primeira Liga och är fortfarande obesegrade efter 19 spelade matcher med raden 15-4-0. Tillsammans med Benfica har man dragit ifrån ordentligt uppe i toppen och dessa lag har hela 14 poäng ner till tredjeplatsen. Därför drar jag inte allt för stora växlar på alla vinster man radar upp då ligan inte alls håller samma klass som den spanska ligan. Men helt klart är att det här laget kan spela fotboll, något man såg i gruppspelet i CL där man slutade tvåa bakom PSG. Främst offensivt är man väldigt skickliga och Malaga lär se upp med lagets skyttekung Jackson Martinez som hunnit med 20 mål på 19 ligamatcher denna säsong, även i CL är han lagets bästa målskytt på tre fullträffar. Men vi har även Lucho González och Moutinho som är väldigt skickliga spelare.

Inga avbräck hos hemmalaget som kan ställa upp med en stark elva.

Malaga har överträffat alla förväntningar hittills denna säsong och ligger på en fjärdeplats i spanska la liga. Man fick som bekant sälja av en massa nyckelspelare inför säsongen och med tanke på det kan man inte vara annat än imponerad av laget. Man tog sig vidare i CL som gruppetta före ett lag som Milan, dessutom var man obesegrade i gruppspelet med en målskillnad på 12-5. Just försvarsspelet blir viktigt idag och Malaga är faktiskt det lag som släppt in minst mål i hela la liga, mycket tack vare ett stabilt mittbackspar i Demichelis och Weligton som är två rutinerade spelare. Framåt är det inget snack om att Malaga även har kvalité att störa Porto i kväll, framförallt Isco (bilden) är väldigt formstark.

Bortalaget verkar få klara sig utan Eliseu ikväll, även ett frågetecken för Duda som testas sent. Sedan tidigare har man även sålt iväg Monreal till Arsenal.


Porto är väldigt hemmastarka och har radat upp vinster här, men att ettan nu står i runt 1,70 är ett skämt. Malaga är ett väldigt bollskickligt lag och jag tror inte man kommer stressa upp sig allt för mycket i kväll. Jag tror man grejer minst ett oavgjort resultat här och med lite flyt så kan man till och med vinna. Det enda som oroar är vänsterbacken där man nu tvingas spela med Antunes,Monreal är såld och Eliseu är skadad. Men han är hämtad från just Portugal och det stillar mina nerver då han är van vid motståndet och arenan.

Testar även en chanspeng på raka tvåan till skyhöga 6,00 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy