Finaldags i Europa League och det är en match mellan 2 portugisiska lag som känner varandra väldigt väl.

  • Match: Porto – Braga
  • Tips: Porto
  • Odds: 1,50 @ Ladbrokes
  • Units: 9/10
  • Spelstopp: 18/5 20.45

Analys:

Porto tillhör definitivt ett av de bästa lagen i Europa och det har man också visat  i Europa League. Porto har slagit ut bl.a. Sevilla, CSKA Moskva och nu senast Villareal. De vann portugisiska ligan enkelt hela 21 poäng före tvåan Benfica, imponerande! Imponerande är även deras målskillnad på 73-16 samt att laget inte förlorade en enda match i ligan på  hela säsongen. Det råder ingen tvekan om att Porto spelar med ett ruskigt stort självförtroende just nu. Portos hemmafacit på hemmaplan har varit smått fantastisk men jag tror att laget kommer att göra bra ifrån sig även här på neutral plan. Det vimlar av kvalitetsspelare i laget och vem som helst av dessa kan avgöra här. Se upp för Hulk och Falcao som gjort 39 mål tillsammans i år.

Braga imponerade mest i Europaspelet när laget slog ut ett då formsvagt Liverpool. Dom har dock haft en något lättare väg fram till finalen och här tror jag att det tar stopp rejält. Formen är sisådär med 1-2-2 på de fem senaste matcherna och dom har dessutom bara lyckats gör ett enda mål på de 4 senaste matcherna. Det är just målskyttet som varit lagets stora problem under säsongen, t.ex. har Braga bara gjort 17 mål på bortaplan, att jämföra med jumbon Naval som gjort 14 mål. De tre senaste mötena mot Porto har Braga förlorat med målskillnaden 3-8 och det är inte mycket som talar för laget ikväll. Bragas form, spelarmaterial och måtorka gör att jag tror att dom får det väldigt svårt att rå på starka Porto.

Med den form som Porto är i nu så vinner dom 9 ggr av 10 mot Braga. Den som vill ha ett högre odds kan spela Porto -1 till runt 2,15.

Lycka till!

//Josef