MAXSPEL till lördag. Stekhett toppmöte i Portugal där giganterna Porto och Benfica drabbar samman i en ruskigt spännande seriefinal. Det skiljer 2 poäng mellan lagen med 2 omgångar kvar att spela. Får vi en mästare i den här matchen tro? Jag tror starkt på ett spel här som jag kliver in med maxinsats på!

Porto – Benfica
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.73 @ Bet365
Insats: 10/10
Spelstopp: 21.30

Båda lagen är obesegrade i den Portugisiska ligan efter 28 omgångar men Benfica leder serien med 2 poäng före Porto inför den här drabbningen. Det återstår 2 omgångar av serien vilket innebär att Benfica kan bli mästare vid seger här. Båda lagen lär med andra ord gå för seger och jag tror på en öppen match mellan två ruskigt starka offensiva lag!

Porto har full form med 3 raka segrar och 8-1 i målsskillnad på dessa matcher. Senast mötte man Nacional på bortaplan och avfärdade dem tämligen enkelt efter att ha tagit ledningen med 3-0 redan efter 22 minuter. Man har seriens bästa målskytt i Jackson Martinez som har 25 fullträffar den här säsongen. Lagets offensiv imponerar fortsatt och det gör det här spelet väldigt spelvärt då Porto lär göra minst 1 mål framåt ikväll! Man är oerhört starka på sin hemmaplan men är det någon match man kan förlora eller tappa poäng på så är det mot just Benfica.

Benfica har en otroligt spännande vecka framför sig där man har chans att vinna såväl ligatiteln som Europa League då man möter Chelsea på onsdag i finalen. Man har matchats tufft den senaste tiden och det märktes i helgen där man spelade 1-1 hemma mot Estoril vilket givetvis var en missräkning för laget. Innan den matchen slog man ut Fenerbache ur Europa League efter en 3-1 seger på sin hemmaplan och innan det slog man Maritimo på bortaplan med 2-1 i ligaspelet. Vi får sätta ett litet frågetecken för Benficas form då man matchats hårt på slutet och resultaten har inte varit lika imponerade som tidigare men offensiven fortsätter göra mål för laget som sällan går mållösa från någon match.


Jackson Martinez ska skjuta sitt Porto till serieledning här!

Porto ser ut att fortsatt få klara sig utan försvararna Alex Sandro och Quino som båda dras med skador.
Benfica får klara sig utan mittfältaren Carlos Martins som är avstängd plus att mittfältskollegan Enzo Perez klev ut skadad senast mot Estoril och är högst tveksam här.  

Det blir i stort sett alltid målrika möten när dessa lagen drabbar samman och lagens 6 senaste möten med varandra har slutat med att båda lagen gjort mål. Siffrorna i dessa matcher är 2-2, 2-3, 3-2, 2-2, 1-3 och 1-2!

Summering:
Den här matchen gäller otroligt mycket och gör ena laget mål så lär det andra sätta full gas framåt för en kvittering och när det handlar om så offensivt starka lag som dessa så lär det bli mål åt båda hållen! Lagens defensiver är visserligen väldigt bra men Benfica har gjort 73 mål på 28 matcher och Porto har gjort 66 mål på lika många matcher så det handlar om två ruskigt starka offensiver här! Rent historiskt blir det ofta målrika matcher mellan lagen och det lär bli så även här!