Champions League ikväll och Atlético Madrid reser till Portugal för att ta sig an ett väldigt tufft motstånd i form av Porto. Ena laget saknar sin absolut bästa spelare här och det tror jag kommer fälla avgörande.

  • Match: Porto – Atlético Madrid
  • Spel: Porto DNB (draw no bet)
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Porto är gamla rävar inom europaspel och man kan alltid lite på att portugiserna tar sig långt i europacuperna. Man öppnade även den här säsongens Champions League på bästa vis då man bortabesegrade Austria Wien med 1-0 på bortagräs. Nu imponerade man inte särskilt mycket i den matchen men ett Porto på hemmagräs är ett helt annat lag än på resande fot. Hemma på Estádio do Dragão har man inte förlorat en ligamatch sedan 2008 och det är ett rekord som heter duga måste man säga. Ligaspelet denna säsong har man även inlett bra och på hemmagräset har man tre segrar på lika många försök med en målskillnad på 6-0. Det vimlar av offensiv kvalité i det här laget och jag är extra förtjust i trion Varela, Martinez och Lucho Gonzalez, spelare som Atlético lär hålla koll på ikväll.

Hemmalaget är fulltaliga ikväll och har inga avbräck i truppen.

atleticocosta4

Hur klarar sig Atlético utan Diego Costa idag?

Atlético Madrid har inte direkt gjort några fel den här säsongen och toppar la liga tillsammans med Barcelona efter full pott i sju omgångar. Champions League har man även inlett på bästa sätt och besegrade Zenit med 3-1 hemma på Vicente Calderon i första omgången. Men jag tycker att det är en del som talar emot Atlético i den här matchen och det första är att man spelade ett otroligt laddat derby mot Real Madrid i lördags. Det var förmodligen inte någon som gick på halvfart där och det kan fortfarande sitta i benen hos en del spelare. Något annat som talar emot är att Diego Costa fortfarande är avstängd i europaspelet, detta efter en incident mot Viktoria Plzen förra säsongen då han skallade en motståndare. Utan Diego Costa hotar inte Atlético lika mycket framåt och jag tror inte hemmaförsvaret kommer ha några problem med David Villa.

Förutom Costa så saknas även Adrian och Suarez på grund av skador, vi sätter även ett frågetecken på Godin som kommer testas under dagen.


Jag tycker vi får väldigt bra odds på det här spelet då Atlético kan vara både mentalt och fysiskt trötta efter derbyt i helgen. När man dessutom saknar sin bästa spelare och har frågetecken för sin bästa försvarare så tvekar jag inte alls. En insats strax över medel på det här spelet och pengarna tillbaka om det skulle sluta oavgjort.

/e@sy