Champions League går in i sin tredje omgång i afton där krislaget Athletic Bilbao rest till Portugal för att ta sig an Porto på Estádio do Dragão. Baskerna har gått dåligt både i ligaspelet och i Champions League, och jag tror inte vi får se något trendbrott i afton.

  • Match: Porto – Athletic
  • Spel: Porto över 1,5 mål
  • Odds: 1,96 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Porto går till skillnad från Athletic mycket bra både i ligaspelet och även i Champions League. Förvisso ligger man fyra poäng bakom Benfica och man har ”bara” tre oavgjorda och en vinst på sina fyra senaste ligamatcher, men det finns ganska vettiga förklaringar till att man inte vunnit fler matcher på slutet kan jag tycka. Två av dessa tre kryss man samlat på sig har varit på bortagräs mot mycket bra motstånd i Sporting (1-1) och Guimaraes (1-1). I den tredje plumpen mot Boavista (0-0) så åkte man på ett rött kort redan efter 25 min, och ändå dominerade man den matchen. Så formen är god hos laget och man har inte gjort många fel i Champions League så här långt. Man inledde med att krossa BATE på hemmagräs med hela 6-0, samma BATE som Athletic regelrätt fick stryk mot med 2-1 i senaste omgången. Nu senast fick Porto ett kryss på bortagräs mot Shakhtar, detta efter två mycket sena mål från Jackson Martinez. Men Porto dominerade även den matchen och det är absolut ingen poäng man ska behöva be om ursäkt för. Det finns ordentligt med klass i det här laget och det finns många spelare som spelade mot Athletic i la liga förra säsongen. Oliver Torres, Tello, Casemiro, Adrian och inte minst Brahimi som spelade i Granada förra säsongen. Brahimi är en stor favorit hos mig och han flyter verkligen fram med bollen ute på planen. Oavsett om Athletic spelare med De Marcos eller Iraola på högerbacken så kommer man få stora problem att hänga med där.
Inga större bekymmer hos hemmalaget som kan trycka ut en stark elva på planen idag.

portoAthletic_200x200

Athletic Bilbao har gått otroligt tungt inledningsvis på säsongen och placerar sig faktiskt i botten av la liga just nu, med endast fem inspelade poäng. Baskerna är ett av tre lag som aldrig åkt ur la liga och även fast det är tidigt på säsongen så är nog en del fans oroliga för att detta ska ske. Även i Champions League har man gått knackigt och efter två spelade matcher så parkerar man sist i Grupp H med en inspelad poäng, en poäng som kom mot Shakhtar (0-0) i den första omgången på hemmagräs. Man fick som sagt stryk mot BATE i senaste omgången av Champions League och man måste säga att det var ett rättvist resultat sett över hela matchen. Baskerna känns otroligt slutkörda för dagen och även fast man inledde mycket piggt mot Celta Vigo (1-1) i förra helgens ligamatch som kroknade man även där till slut. Det är för mycket som hänger på nyckelspelare som Muniain, Aduriz och Laporte, och samtliga av dessa spelare har även haft småskador nu på slutet. Laporte har matchats otroligt tufft de senaste veckorna och han borde känna av detta i kroppen kan man tycka. Idag verkar det dessutom som han får en ny kamrat på mittbacken, då San Jose förväntas starta istället för Gurpegi. San Jose är inte alls lika rutinerad som Gurpegi och han har inte spelat särskilt många matcher så här långt in på säsongen, så det är ett litet frågetecken kan jag tycka.
Inga större bekymmer hos gästerna som saknar Bustinza och Aketxe som går skadade.


Portos hemmamatch mot BATE var en besked som heter duga på hur bra det här laget är offensivt, man hade närmare 20 avslut mot mål där. Brahimi gjorde hattrick i den matchen och det ska bli riktigt kul att se vad han kan uträtta idag. Athletic känns väldigt tröttkörda och man är ett helt annat lag på resande fot än vad man är hemma på San Mames. Vi testar spel på två hemmamål och vi gör det med en medelinsats.

/e@sy