Nykomlingsmöte i League One. Lagen har mött varandra en hel del de senaste åren och de bör känna varandra utan och innan vilket talar för en jämn match här. Jag har hittat ett spännande spel som jag väljer att prova med en medelinsats, häng på!

Port Vale – Bradford 
Spel: Över 2.5 mål
Odds: 1.95 @ Ladbrokes
Insats: 4/10
Spelstopp: 16.00

Port Vales två inledande matcher i League One har slutat 1-1 hemma mot Brentford och förlust med 1-0 borta mot Colchester. Däremellan  åkte man ur ligacupen med 1-2 hemma mot Walsall så man har inte inlett säsongen särskilt imponerande. Nu möter man ett betydligt mer offensivt lagt lag än de tre föregående och då gäller det att vara på tårna redan från start. Det är som sagt ett nykomlingsmöte mellan lagen vilket lär innebära att båda lagen inte kommer vara rädda för varann utan det är seger som gäller. Port Vale slutade trea i League Two förra säsongen medan Bradford flyttades upp till League One via playoff-seger. Port Vale har en helt okej trupp som man spetsat till med ett par spelare så det är bara en tidsfråga innan offensiven lossnar. Nu möter man ett Bradford som  man mött flera gånger de senaste åren och det känns som en bra uppgift för Port Vale att vakna till ordentligt på!

Bradford är även dem nykomlingar i League One efter en sensationell säsong förra året där man avancerade i seriesystemet via playoff från League Two och man var dessutom i final i Ligacupen. Till den här säsongen har man värvat klokt och man ser riktigt starka ut. Försäsongen såg bra ut för laget och i premiären ställdes man mot Bristol City på bortaplan och det vara givetvis en riktigt tuff match på förhand då Bristol City åkte ur Championship förra säsongen. Bradford gjorde dock en riktigt bra match och slutresultatet blev 2-2 trots att Bradford hade bud på fler mål. I lagets senaste match fick man en rejäl islossning då man körde över Carlisle med hela 4-0 på sin hemmaplan! Man har en ruskigt stark offensiv där forwardsparet Nahki Wells och James Hanson är sylvassa framåt. De är i mina ögon ett av League Ones absolut vassaste anfallspar och de lär bli ruskigt svårstoppade i den här matchen då Carlisles försvar inte imponerar…

HnasonNahkiweb
Nakhi Wells och James Hanson spelar in nya pengar till oss!

Port Vale har inga nya skador att rapportera om men lagets tränare har aviserat att man kommer rotera runt i laget då man ännu inte hittat rätt spelare på alla positioner.
Bradford kommer till spel med samma lag som krossade Carlisle förra omgången.

Summering: 
Bradford har en sylvass offensiv och Port Vale har ett väldigt kapabelt lag som är riktigt bra när det väl fungerar. Port Vale trivs bäst på sin hemmaplan och det talar för mitt spel här då hemmapubliken knappast kommer tillåta laget att bli utrullat av Bradford i det här nykomlingsmötet. Jag tror på en underhållande match mellan två lag som vill framåt för att vinna matchen. Det bör bli mängder av chanser och tar lagen vara på dem så sitter överspelet här! Bradfords stekheta forwardspar Nahki Wells och James Hanson löser det här spelet åt oss igen. Dem är i full form och har ett helt lag bakom sig som visar prov på riktigt fin fotboll för dagen!