El Toralín i Ponferrada är spelplats för det otroligt viktiga mötet mellan Ponferradina – Zaragoza idag. Båda lagen har skrapat ihop 52 poäng så här långt och kommer gå för seger idag med sikte på en playoff-plats. Målglatt?

  • Match: Ponferradina – Zaragoza
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Ponferradina satsade ganska hårt inför den här säsongen och laget har helt klart stått för en godkänt insats så här långt. En sjätteplats i dagsläget innebär playoff vid säsongens slut, men det är många lag som jagar tätt bakom. Förlust på bortagräs mot bottenlaget Barcelona B senast och nu vänder man hem mot El Toralín för att ta revansch. Laget har även spelat mycket bra på hemmagräs mot slutet med fyra vinster och ett kryss på de fem senaste hemmamatcherna. Målskyttet har fungerat bra på dessa matcher och det är framförallt brassen Yuri (15 mål) och Acoran (9 mål) vi ska hålla koll på. Sedan är jag även förtjust i Infante (4 mål) som värvades in från Mirandes till den här säsongen. Ponferradina har ett mycket starkt lag offensivt och det kan bära långt mot ett defensivt svagt Zaragoza. Men defensivt har hemmalaget en del avbräck idag och det kan straffa sig mot ett av ligans starkaste lag offensivt.

Castañeda (16/1), Carpio (22/0) och Gaztañaga (6/0) är alla försvarsspelare som stryks idag. Inga avbräck framåt i planen!

ponferradina_180x180zaragoza_200x200

Zaragoza skuggar Ponferradina i tabellen och hoppade tillbaka på vinnarspåret senast efter stjärnsmällen borta mot Betis (0-4). Det var Numancia (1-0) som besegrades i senaste omgången och Zaragoza kunde gjort ett par mål till på chanserna som skapades. Det svänger otroligt mycket när Zaragoza spelar där laget har ett av ligans bästa anfall kombinerat med ett av ligans sämsta försvar, något som målskillnaden 51-49 vittnar en del om. Framåt har man Borja Baston som gjort 20 mål hittills denna säsong och som är för bra för att spela i den spanska andraligan. Bakom Baston så har Zaragoza även en hel del anfallsspelare som vet vart målet finns.

Hos gästerna stryker vi bosnierna Eldin Hadzic (21/7) som gått skadad en längre period och inte heller mittback Mario (21/0) kommer till spel.


Båda lagen är ute efter tre poäng här och det tror jag kommer öppna upp matchen. Det brukar även bli målrika matcher lagen emellan då de tre senaste resultaten varit 4-1 (Zaragoza vinst), 4-2 (Ponferradina vinst) och 2-1 (Zaragoza vinst). Vi testar en insats strax under medel på överspelet här!

/e@sy