La Liga är tillbaka i helgen men jag riktar istället blicken mot segundan och matchen Ponferradina – Tenerife. Efter att ha tagit del av förhandsinfo om den här matchen tycker jag bolagen är helt snett ute.

  • Ponferradina – Tenerife
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,28 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Ponferradina har tillbringat större delen av sin tid i tredje och fjärdeligan i Spanien, men nu siktar man helt klart på att etablera sig i segundan. Fjolårssäsongen var riktigt bra från lagets sida och en sjundeplats efter säsongens slut var något som man givetvis var mer än nöjda med. Inledningen på den här säsongen måste man också vara nöjda med och man placerar sig på en sjätteplats efter nio spelade omgångar. Bortaspelet har inte funkat som man velat och man fick även stryk mot Zaragoza (1-2) i senaste omgången på just bortagräs. Men man skapade en hel del i den matchen och jag tycker att anfallsspelet sett riktigt lovande ut hos Ponferradina när jag kikat. Nu är man på hemmaplan och här är man obesegrade den här säsongen med tre vinster och ett oavgjort resultat, dessutom har man en fin målskillnad på 10-3. Man får tillbaka anfallare Yuri (bilden) till dagens match och brassen är väldigt viktigt för anfallsspelet. Han vet vart målet finns och tillsammans med Fofo och Fernandez bildar man ett riktigt vasst tremanna-anfall.

Mittfältare Rueda är relativt färsk på skadelistan och sedan tidigare saknar man Baro (back) och Saul (mittfält).

ponferradinayuri

Tenerife har till skillnad från Ponferradina en hel del säsonger i högstaligan, senast man var uppe i finrummet var säsong 09/10. Men man är nykomlingar i segundan denna säsong och inledningen på säsongen hade definitivt kunnat vara bättre. Man ligger nästjumbo just nu och har endast Real Madrid Castilla bakom sig. Spelet på resande fot har varit bedrövligt än så länge och man kommer in här med fyra förluster på lika många försök, dessutom har man en mindre smickrande målskillnad på 1-8. Förutom att man haft problem med att vinna matcher så har man även haft problem med röda kort så här långt, något som givetvis inte håller om man ska vinna matcher. Nu fick man ett rött kort på defensiva Moyano förra matchen och det betyder således att han är avstängd här. Man tar även ett tufft beslut att peta förstakeepern Aragoneses i den här matchen, vilket är väldigt förvånande. Under sina fem senaste säsonger i Tenerife lär han nog inte ens missat en handfull matcher. Nu blir det istället Roberto eller Nauzet i mål och det ser jag som en klar försvagning.

Förutom Moyano och Aragoneses så missar även Marti, Rico och Llorente matchen.


Jag är väldigt förvånad över hur spelbolagen satt oddsen här och tycker även att den raka ettan är ett bra spel till runt 1,90. Men med Yuri tillbaka i anfallet och ett väldigt fint hemmafacit så tror jag på två hemmamål idag. Betssonerbjuder väldigt höga 2,28 för två hemmamål och det får sig en högre insats!

/e@sy