Vi tar oss till den spanska andraligan där Ponferradina tar sig an Osasuna hemma på El Toralín. Hemmalaget jagar playoff-plats och har varit väldigt starka på hemmaplan mot slutet. Osasuna kämpar i botten av tabellen och har varit allt annat än lyckosamma på resande fot. Hemmaseger?

  • Match: Ponferradina – Osasuna
  • Spel: Ponferradina 0,0, -0,5
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Ponferradina slutade långt ner i tabellen under fjolårssäsongen men ser ut att toppa den placeringen med råge den här säsongen. Laget placerar sig strax utanför playoff-platserna och har just nu samma antal poäng som Zaragoza på sjätte och sista plats till playoff. Formen är helt ok där man plockat poäng i tre av de fyra senaste matcherna, en förlust på bortaplan mot Las Palmas (2-4) är inte mycket att snacka om. Senaste omgången blev det en bortaseger mot Recreativo (1-0) där brassen Yuri kom in och frälste i slutskedet av matchen. Men det var en rättvis seger där Ponferradina även kostade på sig att bränna en straff. Hemmaformen är mycket fin med poäng i fyra raka matcher på El Toralín, uppdelat på tre segrar och ett kryss. Det är absolut inga bluffsegrar som tagits då båda topplagen Valladolid (2-0) och Girona (3-0) åkt på pumpen här. Nu är det betydligt lättare motstånd på andra sidan.

Inga bekymmer hos hemmalaget som får tillbaka försvararen Samuel Camille (13/0) och mittfältaren Andy (31/5) till dagens match. Andy är en nyckelspelare och kliver rakt in i startelvan. Stort plus!

ponferradina_180x180osasuna_200x200

Osasuna spelade i La Liga så sent som förra säsongen men har haft det otroligt tufft och lär få harva i segundan ett gäng säsonger till, om ens det. För laget placerar sig nämligen på en 18:e plats i nuläget och har bara en pinne till godo på tre lag under nedflyttningsstrecket. Osasuna riskerar alltså att åka ner till tredjeligan och med tanke på dagsformen är inte detta helt omöjligt. Vi får gå tillbaka nästan tre månader (!), den 25 januari, för att hitta lagets senaste vinst, borta mot jumbon Barcelona B (1-0). Efter den vinsten har laget samlat på sig åtta förluster och tre oavgjorda resultat. Kikar vi till spelet på resande fot har Osasuna fem raka bortaförluster med målskillnaden 13-1 (!). Inga vackra siffror. Målskyttet har varit ett stort problem hos Osasuna under flera säsonger nu, men när även försvarsspelet vacklar så är man otroligt illa ute.

Vi hittar även en del bekymmer hos gästerna till dagens match då Cedrick (13/0) är avstängd. Vidare så stryker vi skadade trion Miguel Flaño (26/1), Alex Berenguer (3/0) och målvakt Roberto Santamaría (21/0). Flaño är det här lagets hjärta och ett otroligt tufft avbräck! Vi stryker även iranska anfallaren Ansarifard (7/0) som rest hem av personliga skäl.


Ponferradina jagar playoff och har varit riktigt bra på hemmaplan mot slutet, dessutom har man en skadefri trupp. För Osasuna är det tvärtom med uselt bortafacit och en del tunga skador i truppen. Med förutsättningarna överraskade högt odds på mitt spel och jag väljer därför att höja upp insatsen!

/e@sy