Vi blickar mot Segundan idag där det är match mellan Ponferradina – Leganes på El Toralin. Ponferradina har varit mycket starka på hemmaplan under säsongen och det ska vara goda chanser till tre poäng även idag.

  • Match: Ponferradina – Leganes
  • Spel: Ponferradina (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Ponferradina har gjort den bra den här säsongen och placerar sig just nu som åtta i tabellen med 19 inspelade poäng. Det är otroligt jämnt i Segundan så Ponferradina har endast fyra poäng upp till Osasuna som just nu leder. Formmässigt finns det inte heller något att klaga på då laget tagit poäng i de fem senaste omgångarna, uppdelat på två vinster och tre kryss. Det är framför allt spelet på hemmaplan som imponerat då Ponferradina är obesegrade hemma på El Toralin med raden 4-2-0 tillsammans med en målskillnad på 14-6. Målskyttet har varit riktigt bra som ni ser och det är brassen Yuri som står för det mesta med åtta fullträffar den här säsongen, vilket han toppar skytteligan på just nu tillsammans med Alcorcons Rodriguez. Men Ponferradina har flera offensiva spelare som håller bra klass i Segundan, bland annat Berrocal och Basha.

Hos hemmalaget stryker vi idag mittfältaren Andy och backen Miquel som är två startspelare en normal dag. Men Ponferradina har en bred trupp och det finns bra ersättare att slänga in.

ponferradina_180x180leganes_180x180

Leganes gör sin andra raka säsong i Segundan och placerar sig på en 12:e plats i tabellen, endast två pinnar bakom Ponferradina. Leganes är faktiskt det lag som förlorat minst matcher i hela Segundan denna säsong, men allt för många oavgjorda resultat håller inte om man vill tillhöra den absoluta toppen. Laget har nämligen kryssat i hela 8 av 13 matcher den här säsongen. Kikar vi till resultaten på bortaplan så har laget plockat poäng i fyra av sex matcher, men saknar fortfarande en bortavinst. Fyra raka kryss på bortaplan med endast ett mål framåt har Leganes i ryggen inför dagens match. Som jag nämnde är Ponferradina väldigt starka framåt och det är just därför jag tror att det kan räcka med ett hemmamål för vinst idag. Klar 3-0 vinst på hemmaplan mot Alcorcon i senaste omgången, men nu vankas det tuffare motstånd, och dessutom på bortaplan.

Kikar vi till skadeläget så stryker vi Mantovani, Eizmendi, Bustinza och Ruiz de Galarreta. Argentinaren Mantovani har varit en av lagets viktigaste spelare defensivt och han är ett hårt avbräck. Men även Eizmendi är ett tufft avbräck trots att han saknats några matcher nu.


Ponferradina är obesegrade på hemmaplan den här säsongen och jag tror den sviten håller i sig här. Men är starka framåt i planen och med ett hårt defensivt avbräck hos gästerna så tror jag vi får se minst ett hemmamål idag, vilket kan räcka till vinst. Vi testar en insats strax över medel på hemmalaget med pengarna tillbaka vid oavgjort.

/e@sy