Har hittat ännu ett intressant spelobjekt från den spanska andraligan där Ponferradina och Girona gör upp om tre poäng idag. Hur poängen fördelas låter jag vara osagt, men med en del offensiva avbräck så tror jag på målsnålt.

  • Match: Ponferradina – Girona
  • Spel: under 2, 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Ponferradina har ingen möjlighet på playoff längre då man ligger på en 15:e plats med 51 inspelade poäng. Slutmålet blir istället att säkra nytt kontrakt i segundan och det tror jag man fixar med ett oavgjort resultat här. Man har fem poäng till godo på Real Madrid B under nedflyttningsstrecket och sex plusmål att gå på. Formen är hyfsad med tre vinster och ett kryss på de fem senaste matcherna, men man har haft problem med målskyttet på slutet. Endast ett mål framåt på de tre senaste matcherna har man gjort och det har sina förklaringar. Bästa målskytten Yuri (12 mål) klev av skadad mot Eibar för tre matcher sedan och han betyder väldigt mycket för anfallsspelet hos Ponferradina. Nu ska man testa honom i dagens match, men frågan är hur bra formen är efter tre matchers frånvaro. Dessutom så stryker vi lagets näst bästa målskytt Fofo (9 mål) idag då han är avstängd. I övrigt har hemmalaget inga avbräck.

Girona var med i playoff förra säsongen och var nära att ta steget upp i la liga. Den här säsongen har dock inte varit lika lyckosam och laget placerar sig på en nedflyttningsplats för tillfället. Man har två poäng upp till ”mallis” ovanför strecket och givetvis gäller det att plocka poäng här på slutet om man vill klamra sig kvar i segundan. Men jag tror inte det blir någon hänsynslös jakt på tre poäng här, man är nog väldigt nöjda med en pinne skulle jag tro. För i avslutande omgången så möter man nämligen Deportivo La Coruna på hemmagräs, ett Deportivo som då är klara för spel i la liga med största sannolikhet. Plockar man fyra poäng på dessa avslutande matcher så tror jag att man kommer klara sig kvar, så det blir nog ett tajt försvarsspel i den här matchen. Försvarsspelet har även funkat bra på slutet med endast tre insläppta mål på de fem senaste matcherna. Men framåt är inte Girona vassa och är det någon som ska göra det så är det anfallare Jandro (7 mål). Men han kommer definitivt inte göra något framåt idag då han är avstängd efter ett rött kort senast. I övrigt är det inga större bekymmer hos gästerna.


Jag tror faktiskt att båda lagen är relativt nöjda med ett oavgjort resultat här, så det blir nog ingen större raggarfotboll ute på planen. När det dessutom saknas ett par tunga namn offensivt så tror jag inte att det kommer hagla mål här. Spelar därför en mindre insats på under 2, 2,5 i matchen.

/e@sy