Gårdagens spel från segundan var aldrig ens i närheten av att sitta, då Osasuna vek ner sig fullständigt i derbyt mot Alaves. Men vi tar nya tag idag då vi har en lunchmatch att bjuda på från spanska andraligan. Det är Betis som gästar Ponferradina, i en match som jag tror det kan bli en del mål i.

  • Match: Ponferradina – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Ponferradina har enligt mig värvat riktigt bra offensivt inför den här säsongen, då man plockat in två spelare som håller riktigt bra klass för divisionen. Först in var Pablo Infante som man hämtade från Mirandes, där han dominerat under en lång period. Riktigt bra teknik och bra fart under sulorna, så han kommer bli ruskigt viktig för Ponferradina den här säsongen. Ganska nyligen plockade man även in Tete, från ekonomiskt tyngda Murcia. En kantspringare som kommer erbjuda både fart och finess hos sin nya klubb. Inledningen på ligan har inneburit en seger och en förlust för laget, där man började med att hemmaslå usla Tenerife med 1-0. Tenerife har absolut inget krut framåt och att den matchen blev målsnål förvånar mig inte ett dugg. Sedan åkte man till El Molinon, där jag trodde man skulle kunna rubba Sporting Gijon (1-2). Men man spelade ganska defensivt i den matchen och det tror jag inte är rätt melodi med det spelarmaterial man har. Nu är det hemmagräs idag och jag förväntar mig därför ett offensivt Ponferradina, även fast man har respekt för Betis. Man vet att gästernas svaga punkt är defensiven och den lär man vilja testa ordentligt. Samtidigt så kommer man få se upp varenda gång spelet vänder, för nu möter man förmodligen ligans bästa kontringslag med ett par riktigt vassa killar framåt.
Hårt avbräck hos hemmalaget som saknar skadade mittbacken Aguilar, som klev av mot Sporting senast. Inte heller mittfältaren Rueda kommer till spel.

Real Betis åkte ur La Liga förra säsongen och med det material man har just nu så finns det bara ett mål, att ta sig tillbaka på direkten. Man har den dyraste spelartruppen i hela Segundan och när vi kikar på namnen så är det inte särskilt svårt att förstå. Man har även fått en smakstart på säsongen där man plockat två segrar av två möjliga, detta mot Sabadell (3-2) och Numancia (2-1). Men det har inte direkt varit några kassaskåpssäkra segrar och det försvarsspel man visar upp stundtals är skrämmande. Figueras och Perquis är egentligen inga dåliga försvarsspelare enligt mig, men det är samspelet där ute som inte fungerar på något vis. Tre mål har man alltså släppt in på två matcher, så man ska vara glada över den offensiva kraft man har. Samtidigt så blir säkerligen defensiven lidande av offensiven, för det är väldigt mycket framåt som gäller från Betis. Nu är man på resande fot och jag tycker det passar laget lite bättre faktiskt, då man inte behöver vara så spelförande. När man har Castro, Molina och Cejudo framåt så blixtrar det till när man vänder spelet. Det fick Sabadell erfara och det tror jag även att Ponferradina kommer få uppleva här.
Även Betis har lite defensiva bekymmer då ytterback Martinez saknas efter en skada i senaste ligamatchen. Inte heller Alfred N’Diaye kommer till spel på grund av landslagsuppdrag. Två avbräck som jag tycker gynnar överspelet.


Det brukar bli lite hawaii när Betis spelar på bortagräs och jag förstår inte vad det är som skulle stoppa det den här gången. Ponferradina kommer säkerligen trycka på en del inför hemmafansen och det kan säkerligen resultera i minst ett mål på ett darrigt bortaförsvar. Samtidigt så har Betis en mördande kontringsfotboll som man kan skada hemmalaget ordentligt med. Det känns som den här matchen kommer gå över linan och vi testar en medelinsats på spelet.

/e@sy