El Toralín står som värd för dagens möte mellan Ponferradina och Athletic Bilbao B i den spanska andraligan. Ett väldigt starkt hemmalag mot bortasvaga basker. Det kan väl bara sluta på ett sätt?

  • Match: Ponferradina – Athletic
  • Spel: Ponferradina
  • Odds: 2,05 @ betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Ponferradina har blandat prestationer ganska bra inledningsvis och formen är väl ganska inte på topp med två raka förluster i ryggen inför kvällens match. Men både matchen mot Alcorcon (0-1) och Cordoba (0-1) var på bortaplan, och där är inte Ponferradina alls lika bra som hemma på El Toralín. Laget har spelat två hemmamatcher denna säsong och det har inneburit lika många segrar då Elche (2-0) och Valladolid (3-0) stått för motståndet.  Två starka motståndare som slagits tillbaka och prestationen mot Valladolid var riktigt bra. Att laget inte gjort något mål på två matcher tycker jag inte är speciellt oroande. Det finns mycket offensivt kraft i laget och nu har man lånat in ytterligare offensiv spets i Luka Djordjevic, närmast från Zenit. Han finns med i dagens matchtrupp men lär börja på bänken till förmån för brassen Yuri som toppar skytteligan i Segundan på fyra strutar.

Inga större skadebekymmer hos hemmalaget som får klara sig utan målvakt Dinu Moldovan samt backen Dani Suárez. Ponferradina har en ganska stor trupp så det innebär att många andra spelare får vila idag.

ponferradina_180x180Athletic_200x200

Athletic Bilbao B är nykomlingar i Segundan och har gjort det helt ok så här långt med sex poäng på fem vinster. Precis som hos förstalaget finns det bara spelare med baskiskt ursprung i laget och det är mycket starkt att ha två lag i de högsta serierna. Men precis som hos Ponferradina så är baskerna mycket hemmastarka, som nästan alla baskiska lag är. Samtliga av lagets sex poäng har kommit hemma i Bilbao, då Mallorca (3-1) och Alcorcon (1-0) besegrats. På bortaplan är det inte lika fina siffror med två förluster på lika många försök mot Elche (1-2) och Valladolid (0-1), lag som Ponferradina besegrat för övrigt. Det är en mycket ung trupp och i de matcher jag sett med laget så har orutinen lyst igenom. Det kanske håller hemma i Bilbao där man spelar mycket med hjärtat, men mot bättre organiserade lag så får de svårt.

Hos bortalaget stryker vi  Markel Etxeberria, Martín Bengoa, Jon Agirre och Egoitz Magdaleno.


Jag tror trenden håller i sig här och Ponferradina tar sin tredje hemmaseger samtidigt som Athletic åker på sin tredje raka förlust på resande fot. Oddset känns helt ok och vi testar en insats strax över medel på spelet.

/e@sy