En tung kväll för svensk fotboll ska jag avsluta med en liten rek inför tisdagens matcher. Ukraina gjorde ingen besviken och nu måste Polen prestera ifall de vill ta sig vidare från den enklaste gruppen. Det såg riktigt bra ut i en halvlek mot Grekland och kunde säkerligen stått lite mer än 1-0. I andra rasade det dock totalt och en av lagets viktigaste spelare blev utvisad och missar matchen mot Ryssland.

  • Match: Polen – Ryssland
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20.45

Polen mosade mer eller mindre Grekland i sin första halvlek och borde kanske haft ett till mål iallafall. Grekerna stod dock emot och i andra var det ombytta roller. Det här spelet spelar jag bland annat pga att Polen står som hemmanation och har flera tiotusentals fans bakom sig. Hade de spelat borta hade det inte varit lika intressant. Polen måste framåt nu för att kunna gå vidare. Och de har bra offensiv för att kunna få hål på ryssarna. Det ska man få på hemmaplan iallafall.

Ryssland var en fröjd att se första matchen. Arsjavin som varit mer eller mindre död sista året visade gammal god mästerskapsform. Kershakow tog farliga löpningar och Dzagoev visade målform och hängde två baljor. Bakom dessa herrar har vi vi tre bollvinnare utan dess like och framförallt Shirokov som är  riktigt duktig offensivt. Med den formen ryssarna visade upp så ska man klara av att få hål på Polen. Speciellt nu när Polens Szczesny sitter avstängd på läktaren efter sitt röda kort.

Som sagt, Polen har fördelen av hemmaplan och måste som sagt göra mål för att ha så stor chans att gå vidare som möjligt, och därmed slipa förlita sig på andra resultat. Detta kommer medföra ett offensivt Polen som lämnar ytor bakåt åt snabba ryska kontringar.

Lycka till!

/heden