Kvartsfinalerna ska dra igång och Polen ställs mot Portugal i en väldigt öppen match. Polen slog ut Schweiz på straffar efter att ha haft en enorm press på sig i andra halvlek samt delar av förlängningen medan Portugal lite turligt slog ut Kroatien då man faktiskt inte var så bra som många hade väntat sig. En konstig kvartsfinal i mina ögon, men sådan är fotbollen, och frågan är vem som ska avancera till semifinal? Min feeling är att vi får se två passiva lag i inledningen för att sedan blomma ut, och därmed hittar jag ett lir. Häng med!

  • Match: Polen – Portugal
  • Spel: 1:a halvlek under 0,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

portugalpoland

Portugal öppnade matchen mot Kroatien oerhört passivt och var egentligen det hela matchen ut. Man var låga i sitt försvarsspel för att sedan kontra och försöka få med sig något där. Det dröjde ända in till 117:e matchminuten innan man fick till en riktigt bra kontring där Quaresma fick avsluta i öppet mål. Jag var dock inte imponerad över vad jag såg, men samtidigt ska vi ha i åtanke att man ställdes mot ett Kroatien som då var ett av de bästa landslagen i mästerskapet. Jag tror man följer samma plan idag och vi lär få se ett passivt och lågt Portugal som går på kontringar. Sevärt? Nja.. men det funkade senast, och blir det en sådan tillställning lär vi inte få se några mål i första halvlek även idag! (Det vet dem som tittade åttondelen mot Kroatien)

Polen har däremot visat fotbollsvärlden att man kan skrälla till det och vara riktigt bra. Man kom tvåa i gruppen efter Tyskland, på målskillnad när man hamnade på samma poäng, och kollektivet funkar bra. Spetskompetensen ligger där uppe i form av en spelare vid namn Lewandowski och han kan hitta på mycket, det vet vi alla. I åttondelen hade man stora problem mot Schweiz efter att ha tappat rejält efter sitt ledningsmål och sådana fasoner har man inte råd med idag. Jag är övertygad om att man har stor respekt för Portugal och att det blir någon brak offensiv, lär vi inte få se. ”En konstig kvartsfinal” uttryckte jag mig förut och det tror jag många kommer tänka efter första halvlek när det står 0-0!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. I mina ögon kommer vi få se två lag som känner på varandra i inledningen och ett passivt spel präglat av ett lågt försvarsspel kommer leda till noll mål i första halvlek. Den linan liras med en insats på strax över medel!