EM-fotbollen går in på sin tredje dag och jag tänkte rikta blickarna mot mötet mellan Polen – Nordirland. Jag tror att polackerna kan gå långt i turneringen och ett Nordirland, som tog sig hit via en mycket svag grupp, ska inte ställa till några bekymmer. Vi kör ett målspel, häng på!

  • Match: Polen – Nordirland
  • Spel: Polen över 1,5 mål
  • Odds: 1,97 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Polen tog sig vidare till detta EM från en grupp med bland annat Irland, Skottland och Tyskland. Förutom Tyskland kanske det var en relativt lätt grupp att ta sig igenom, men samtidigt en betydligt tuffare grupp än vad Nordirland kommer ifrån. Polackerna har hunnit spela två matcher precis innan detta mästerskap och man kanske inte kommer in med det största självförtroendet efter en 2-1 förlust mot Holland och bara 0-0 mot Litauen. Men Holland är som bekant ett mycket kapabelt lag trots att man inte tog sig till detta EM och mot Litauen dominerade man matchen trots att flera nyckelspelare vilade, så dessa resultat ska vi inte dra för stora växlar på. Nu är det skarpt läge och det är en otroligt viktig öppningsmatch där tre poäng kan vara ett måste, för Nordirland är det klart sämsta laget i gruppen som jag tror att både Ukraina och Tyskland slår. Kikar vi till truppen hos Polen så har man ett starkt lag över hela planen, men vi fokuserar lite på det offensiva nu då det krävs två mål här. Blaszczykowski, Milik och framförallt Lewandowski är väldigt kapabla herrar som jag tror kommer skapa väldigt många chanser på detta Nordirland. Lewandowski har en stark säsong bakom sig och är som bekant sylvass inne i boxen när man tar bollen dit.
Polen har inga avbräck i truppen och kan därmed ställa starkast möjliga lag på planen.

Nordirland tog sig till detta EM via en grupp som mest liknar ett skämt. Finland, Ungern, Rumänien, Färöarna och Grekland är inga lag som skrämmer slag på en direkt. Inte heller i matcherna inför detta EM har laget imponerat trots 3-0 på Vitryssland och 0-0 mot Slovakien. Matchen mot Vitryssland var jämna och det var inga siffror som speglar matchbilden och inte heller 0-0 mot Slovakien var några siffror som speglade matchbilden. Nordirland ställde sin starkaste elva på planen mot slovakerna och man blev faktiskt totalt utspelade under 90 min fotboll. 71%-29% i bollinnehav och 17-4 i målchanser till slovakernas favör säger det mesta om den matchen. Nu var detta en träningsmatch såklart men att bli sådär utspelade bådar inte alls gott inför detta mästerskap. Jag ser Polen som ett betydligt bättre lag än Slovakien och tror att mycket kommer handla om försvarsspel för Nordirland idag. Defensivt har man en hyfsad uppsättning av spelare ska sägas, men jag tror att Polens offensiv väger tyngre.
Hos polackerna sätter vi frågetecken för Cathcart och Lafferty som är två startspelare en normal dag.


Första matchen brukar bli lite krampaktig men jag tror helt enkelt att klasskillnaden är för stor här. Polen har ett mycket starkt lag framåt i planen och jag tror att anfallsduon Lewandowski och Milik löser två mål idag. Medelinsats glider in på spelet.

/e@sy