Det är äntligen dags för EM-premiär på Naradowy i Warszava och det är den ena hemmanationen som tar emot Grekland. Polen har ett spännande ungt lag på pappret med Dortmunds superstjärna Robert Lewandowski som spjutspets längst fram. Polen är underskattade och med hela Polen i ryggen så ska dom bära hem 3 pinnar.

  • Match: Polen – Grekland
  • Spel: Polen att vinna utan att släppa in ett mål
  • Odds: 3.00 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18.00

Fotbolls-EM är superhett nere i Polen. De röda krigarna har lyckats få fram ett grymt spännande lag och har också hamnat i en grupp där ett missat avancemang kanske skulle beskrivas som ett fiasko. I öppningsmatchen tar de emot Grekland och startar som startar klockan 18.00 svensk tid på fredagen. Hemmalaget har stora förväntningar på sig och det kommer bli en tight och hård match där jag tror att polackerna kommer dra längsta strået. Mitt spel kommer tillochmed bli Polen att vinna utan att släppa in ett mål.

Det kommer vara nerver och säkert lite försiktigt. Polen har ett stabilt lag rakt igenom. I mål har man Arsenals Wojciech Szczesny och det är absolut en av Polens viktigaste spelare. Han är duktig och har potential till att bli en av världens bästa utan tvekan. Han spelar med stor pondus och ett härligt självförtroende vilket han även visat i förberedelserna. Polen spelar ett tight försvarsspel och vill gärna ställa om snabbt. Polens startuppställning känns ganska klar där Szczesny, Piszchek, Perquis, Wasilewski, Polanski, Rybus, Blaszczykowski, Obraniak och Lewandowski känns självklara. De fyra sistnämnda är de offensiva här och speciellt Dortmund duon med Lewan och Blaszcy är några grekerna måste upp för.

Polen har spelat 3 matcher under maj/juni månad för att förbereda sig inför EM. Alla tre har slutat med segrar med nollan intakt (Andorra 4-0, Slovakien 1-0, Lettland 1-0) och försvarsspelet har varit prickfritt. Ska man gå tillbaka och kolla deras 10 senaste matcher så har de 6 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust. 6 av dessa 10 matcher har de hållt nollan i. Jag räknar och hoppas att de visar upp samma stabilitet i premiären.

Grekland är inget offensivt glatt lag. Det vet vi alla. Ändå har de på nåt sätt lyckats göra mål i 9 av de 10 senaste.  Men då ska jag tillägga att motståndet inte alltid varit av bästa klass och att de flesta matcherna på hemmaplan. Grekland är av tradition alltid sämre på bortaplan. Ska man kolla på Greklands kvalgrupp så vann de gruppen med 24 poäng, 2 poäng före Kroatien. Som sagt de har en stabil defensiv och sämre offensiv, det visar målskillnaden i kvalet på 14-5 på 10 matcher. Inget bra målsnitt framåt för att ha vunnit en kvalgrupp. Och då mötte de länderna Kroatien, Israel, Lettland, Georgien och Malta. Kommer själv ihåg bortamatchen mot Malta där de avgjorde i slutet, och de var inte ens värda segern. Framåt är de kassa. Känns som att Gekas är det enda hotet.

Jag räknar med att Polen håller nollan och då kan vi lika gärna slänga med en vinst också till 3 gånger pengarna. Att de bara håller nollan finns till runt 2 gånger. Jag lägger 4 units på att Polen ska vinna och hålla nollan hos Unibet. 1-0?

Lycka till!

/Heden