Vi börjar närma oss en start av de allra största europeiska ligorna och ikväll är det dags för många lag att spela i den prestigefyllda Ligacupen. För ett år sedan var Plymouth ett av krislagen i engelsk fotboll. Nu är det omvända roller och därför tror jag starkt på en hemmaseger.

  • Match: Plymouth – Portsmouth
  • Spel: Plymouth att vinna
  • Odds: 1,80
  • Insats: 7/10
  • Bolag: Expekt

Inför förra säsongen var Plymouth i en likvärdig situation som Portsmouth nu befinner sig i. På grund av en ekonomisk kris hade man ont om spelare och det var till stora delar juniorspelare som fick representera A-laget. Men Plymouth lyckades lämna tvångsförvaltningen den sista oktober förra året och man lyckades också klara sig kvar i League Two. Det är en stor bedrift med tanke på hur läget var i inledningen av säsongen.

Det är inte jättelänge sedan Portsmouth var en hyfsad Premier League-klubb men på grund av ekonomiska bekymmer kom det inte som en överraskning att man säsongen 09/10 åkte ur. Sedan dess har de ekonomiska problemen fortsatt och är nu kanske värre än någonsin. Man befinner sig just nu i League 1 och inför kvällens mamtch i Ligacupen mot Plymouth har man endast två stycken seniorspelare. Om vi räknar in alla spelare som Portsmouth just nu äger (som står under kontrakt) får vi det till nio stycken.

Trots att Plymouth befinner sig i en lägre divison än vad Portsmouth gör ser jag inte hur man inte ska kunna vinna mot det Portsmouth vars största utmaning blir att få ihop elva stycken spelare.

/Mikel