Den 22:a spelomgången tjuvstartar den här torsdagkvällen med det klassiska västkustsderbyt mellan Pixbo och Warberg. Viktiga och välbehövliga poäng står på spel, i synnerhet för det ena laget, och i mitt tycke så har det ena gänget skenat iväg till lite väl stora favoriter. Min insats placeras på ett överodds i den här matchen och jag hoppas att vi får utdelning!

*Match: Pixbo-Warberg
*Spel: Warberg
*Odds: 3,00 @ Svenska Spel
*Units: 6/10
*Spelstopp: 19.00 16/12

Anrika Pixbo har efter några säsonger med blandade resultat fått utdelning på sin generationsväxling och man kan eventuellt ha något på gång, även om man inte är tillräckligt starka för en final den här säsongen. Man placerar sig på en tredje plats i tabellen, dock en hyfsad bit efter Storvreta/Falun men samtidigt på betryggande avstånd ner till laget på plats 5 så man är mer eller mindre garanterade fördel av hemmaplan i en kvartsfinal.

När säsongen väl drog igång så var Warberg ett av tre lag som kunde bli mästare, i min mening och många andras. Man har tagit sig till SM-finalen i 5 av de 7 senaste åren. Nu sitter man på den sista slutspelsplatsen och det tack vare målskillnad, så man kan nog säga att dom krigar för sina liv i nuläget. Skulle man missa slutspelet så skulle jag säga att det är en helt enorm sensation, på ett högst negativt sätt såklart.

Warberg har under hela säsongens gång brottats med många skador, t.ex. så har landslagsmeriterade Martin Emanuelsson missat hela seriespelet i princip. Men det har blivit bättre och bättre de senaste veckorna och enligt en spelare är känslan relativt bra trots att resultaten har varit lite upp och ner.

Trots att det skiljer ett antal poäng lagen emellan så ska man komma ihåg att Warberg fortfarande kan få ihop två riktigt bra femmor och man har en av de bästa målvakterna i SSL, fortfarande. Grundkapaciteten är hög och jag anser till och med att man har en högre högsta nivå än kvällens, sett till oddsen, favoriter.

Inte säsongens längsta bortamatch för Warbergs del direkt. Man brukar få med sig ett riktigt fint stöd här och man har faktiskt inte förlorat i Göteborg sedan början av 2007, 5 raka segrar har det blivit. Och på tal om bortamatch, det här är (hemmalaget) Pixbos första match i Lisebergshallens den här säsongen. De övriga matcherna har spelats i Wallenstamhallen där underlaget skiljer sig något.

Jag räknar med att den här matchen kommer bli mycket jämnare än vad statens oddsfördelning pekar på. Oddset på bortalaget har sjunkit på en del av nätbolagen och 3 ggr är väldigt högt och spelas därefter. Warberg får mitt förtroende under ordinarie matchtid.

/Puyol