Vi fick ytterligare en match i denna kvartsfinalsserie och västkustsderby och biljetten till semin ska spikas i en femte och direkt avgörande match. Pixbo kvitterade senast för att tvinga fram ytterligare ett möte i Lisebergshallen och känslan är att vi kommer få se fler slutspelsmatcher i Göteborg under 2012. Vi kör ännu en gång till ett odds som känns klart spelvärt.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Pixbo-Warberg
  • Spel: Pixbo
  • Odds: 1,85 @ Bwin
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 1/4

Pixbo spelades till 2,75 ggr pengarna under torsdagen och vi blev inte besvikna. En på förhand jämn serie har bidragit med just 4 jämna matcher där de som har stått som bortalag faktiskt har gått segrande ur varje strid, dock ett mönster som jag tror kommer brytas denna söndag.

Om man var lite fundersam kring hur ett relativt ungt Pixbo skulle klara av att hantera pressen med favoritskapet mot ett rutinerat Warberg som klev in i slutspelet med en skön känsla efter en rad viktiga segrar som tog dom dit, så känns det som om man har fått svar på några frågetecken nu. Inför match 4, med 1-2 underläge, hade 2:an från grundserien verkligen allt att förlora med kniven mot strupen men via den senaste segern har man verkligen vänt på allt ”momentum”.

Medan Pixbo har genomgått en generationsväxling så har Warberg radat upp SM-medaljer de senaste åren men då har Magnus Svensson varit en stor frontfigur för framgångarna medan Martin Emanuelsson har bidragit till detsamma. Den sistnämnde har i princip missat hela säsongen medan Svensson, med en rad matchvinnande mål i karriären, skadade axeln så pass illa i match 3 att han kommer missa resten av slutspelet. Hans frånvaro lär nog märkas i en match av den här karaktären.

För Pixbos del ser truppen ut att vara intakt, var först lite frågetecken kring skicklige Isaac Rosén men han ska vara tillgänglig vilket känns bra.

I överlag så känner jag att ett kvickt Pixbo har en tydligare idé om vad man vill göra ute på banan, något som jag hoppas ska ge utdelning även i den här matchen. Anser att göteborgarna har dugliga förutsättningar att plocka en ny seger för att därmed gå vidare från kvarten.

/Puyol