Månadens allra första speltips går innebandyns väg där den 24:e spelomgången ska fullbordas inför helgen. Vi har ett västkustsderby framför oss när två av giganterna rent historiskt sett drabbar samman i Lisebergshallen när Pixbo tar emot Warberg. Här går jag emot det laget som har drabbats av en del skadebekymmer och det här är ett objekt som är värt att testa.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Pixbo – Warberg
  • Spel: Pixbo
  • Odds: 1,65 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Pixbo ser ut att ha kommit ur sin svacka och efter att ha börjat samla på sig segrar på nytt  (tre raka, en efter förlängning) så har man fortfarande makt om platsen bakom de klara seriesegrarna Storvreta och därmed fördelen av hemmaplan i en eventuell semifinal i det kommande slutspelet. Med Henrik Quist och Daniel Calebsson åter friska har man ett riktigt starkt lag och om den rätta nivån skulle vara där så kan vi få se göteborgarna i finalen.

Hemmalaget kommer till spel utan Kasper Hydén, ingen nyckelfigur i det här laget och därmed inget kännbart avbräck. I övrigt förväntar jag mig att man kommer ställa upp med ordinarie trupp.

Warberg var extremt nära att missa slutspelet ifjol och man har inte säkrat sin plats där ännu heller, vilket jag tycker är väldigt märkligt om man ser till vilken trupp coach Brottman har till sitt förfogande. Man är otroligt ojämna i sina prestationer, där diverse skadebekymmer över hela säsongen kan vara en bidragande orsak. När man spelar på topp kan man vara ruggigt bra, men det har man ännu inte varit efter nyårsskiftet där man endast har lyckats besegra lagen på plats 10, 13 och 14 i tabellen.

Bortalaget har en del skadebekymmer till kvällens match. Man saknar backen Kimmo Eskelinen, centern Martin Emanuelsson och Christian Kjellman som alternativ i kedjan. Frågetecken på Magnus Svensson och Teru Tiitu som kan vara tillbaka efter längre skadeuppehåll. Tveksamheter även kring Kim Hadelund som saknades senast. Ett antal lirare, några med mer ledande roller än andra, frånvarande alternativt ur form och utan dessa herrar är man ett något försvagat lag.


Pixbo kommer troligtvis föra spelet även här och jag tror nog att man kommer trivas med det. Jag anser att hemmalaget ska ha en bra chans att ta 3 poäng i det här mötet, utöver att man är starka i Göteborg där man har vunnit 9 av 11. Ett möte som skulle ha varit jämnare på förhand om båda hade kommit till spel med ordinarie trupper men med dagens manfall hos gästerna samt dess ojämnhet så ökar givetvis rödrävarnas möjligheter.

Hemmalagets favoritskap borde vara större där Svenska Spels 1,45 känns mer korrekt. Pixbo spelas som vinnare under ordinarie speltid.

/Puyol