Om det var extremt formstarkt i den andra matchen som trycktes ut så är det desto mer formsvagt här, och det på varsin ände av tabellen. Tyresö gör resan från Stockholm till Göteborg för att ta sig an Pixbo i en tuff bortamatch, men jag tror att vi kan få se en jämnare match än vad oddsfördelningen tyder på. Samma princip här när samma spelbolag sticker ut något med oddset på det ena tecknet.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Pixbo – Tyresö
  • Spel: Tyresö
  • Odds: 8,00 @ Bet365
  • Units: 1,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Pixbo hade en lysande inledning av seriespelet men har tappat stinget mot slutet och ser knappast ut som en finalkandidat i skrivande stund. Man har förlorat 5 av de 6 senaste där den enda vinsten har plockats mot bottenlaget Karlstad. Det har gått snäppet sämre för Tyresö som endast har tagit poäng i 3 av de 10 senaste matcherna. Stockholmarna såg ut att kunna kriga om en slutspelsplats i början av säsongen, men har sedan radat upp ett antal svaga prestationer och nu är man istället indraget i nedflyttningsstriden. I nuläget är man 5 poäng ovanför strecket.

Pixbo har lite bekymmer med halvskador och sjukdomar ikväll, några mer kännbara än andra. Både Henrik Quist och Daniel Calebsson är tveksamma till spel, bl.a.. Tyresö har haft liknande problem större delen av säsongen men kommer till spel med full trupp ikväll, enligt en spelare på plats.

Återigen, liknande funderingar kring Falun-Dalen som i det här mötet, där Pixbo ska ta poäng mot kvällens motstånd en klar majoritet av gångerna de går upp mot varandra. Favoritskapet ska vara stort, men i nuläget är jag något frågande till storleken.

Många frågetecken kring de båda lagen med svag form och allt vad det innebär. Någonstans där skulle jag dock inte vilja räkna ut kvällens bortalag helt och hållet. Pixbo har trots ett väldigt fint spelarmaterial (minus Henrik Quist och eventuellt även Daniel Calebsson) gått ner sig tillräckligt för att jag ska kunna tro att även ett sviktande Tyresö ska kunna stå emot någorlunda.

Relativt nyligen hade Pixbo stora problem med Karlstad (en av endast 6 motståndare man har lyckats besegra) innan man lyckades vända och vinna. Ett lag Tyresö är bättre än.


Det är mycket som måste klaffa för bortalagets del, men jag tycker inte att man är lika chanslöst som Bet365:s odds visar på. Ytterligare ett värdespel denna onsdagkväll där jag ger Tyresö mer än 12,5 procents chans. Spelar nästintill minimum-insats på bortalaget till 8 ggr pengarna.

Spelar även:
Tyresö +3 1,85 (Unibet) 2,5/10 units (insatsen tillbaka om bortalaget skulle förlora med exakt 3 mål, vinst via bättre resultat än så)

/Puyol