Den tredje omgången av den svenska superligan inleds med en match under lördagen. Den spelas i Wallenstamhallen, Göteborg, när Pixbo gästas från norr i form av Dalen. För er som har hängt med under inledningen känner antagligen igen mönstret – och vi kör en gång till.

  • Match: Pixbo – Dalen
  • Spel: Pixbo
  • Odds: 1,56 @ Betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 15.00

Tredje matchen i rad där jag spelar emot finalisterna från ifjol, dvs Dalen. Det gick bra den första gången (Tyresö hemma) men sämre den andra gången (Linköping hemma). En match där Linköping gjorde alldeles för många misstag, bl.a. i uppspelen samtidigt som man hade ruskigt dålig utdelning i power play/box play , något Umeå-gänget med Alexander Bodén (6 poäng) i spetsen tog tillvara på. Dalen vann matchen i sudden. Skulle Pixbo låta bli att vara lika generöst så kommer dagens bortalag ha en väldigt svår uppgift framför sig.

Som det har nämnts förr så är laget försvagat till den här säsongen. Fem spelare med landslagsmeriter eller som är med i diskussionen om en plats i blågult har lämnat och det är inte direkt några lirare man har kunnat ersätta. Kvar finns högst kompetenta spelare så som tidigare nämnde Alexander Bodén och Ketil Kronberg, men med något sämre bredd i laget så kommer man få jobba hårt för en slutspelsplats

Pixbo har öppnat starkt. Man lyckades hålla nollan hemma mot Helsingborg (6-0) för att sedan slå Falun på bortaplan efter sudden (8-7) och det utan Daniel Calebsson (det enda frågetecknet även idag) vilket gör dessa två resultat ännu finare. Nyförvärven har spelat in sig på ett bra sätt där bl.a. hemvändaren Henrik Quist, som är en absolut toppspelare på backplats, kommer bli en stor tillgång.

Dessa lag möttes i en av semifinalerna förra säsongen, men medan Dalen är något sämre nu så känns Pixbo ett snäpp vassare, och man kan helt klart försvara fjolårets position i en semi. Den relativt unga truppen har fått ytterligare en säsong i sig för att växa och formen är det inget fel på. Här har man chansen att plocka en mini-revansch för det som hände senast i slutspelet.

Göteborgarna känns som en bra favorit i den här matchen. Man är det bättre laget i grunden och de får även mitt förtroende här.

/Puyol