Ett möte mellan två lag där förväntningarna inte är riktigt detsamma inför fortsättningen och där det ena laget har sviktat enormt efter uppehållet, och det med diverse avbräck i truppen. Kortare motivering med flygande info under dagen efter att ha återkommit från en resa.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Pixbo – Caperiotäby
  • Spel: Pixbo -2,5
  • Odds: 1,60 @ Expekt
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Pixbo ser starka ut för dagen och i nuläget toppar göteborgarna tabellen. Man har en starkare trupp än på väldigt länge till den här säsongen där spelare som Henrik Quist, Patrik Malmström och Martin Östholm var med om att plocka hem VM-guldet med Sverige för någon vecka sedan. En del sparkapital i meriterade Daniel Calebsson som är tillbaka efter skada samt ett par andra intressanta spelare i anfallsväg där man har varit SSL:s målgladaste lag så här långt.

Strax innan julafton rapporterades det om en fullt ordinarie trupp, där endast Lars-Göran Nilsson är ett osäkert kort. Inget större avbräck, på så sätt.

Foto Per Wiklund från hemmalagets hemsida

Caperiotäby har som det har nämnts tidigare tappat lite folk inför den här säsongen men öppnade trots detta riktigt starkt och man överraskade ett antal kritiker genom att parkera strax bakom topplagen inför VM-uppehållet. Efter samma uppehåll har det gått desto tyngre och man har åkt på stortorsk i båda matcherna där Tyresö (5-12) och Linköping (1-9) har stått för motståndet.

Huvudtränaren och fd spelarprofilen Danne Sundbom har avgått under julhelgen. Truppen är tunn och inte har det blivit lättare när nyckelspelare i form av Rickie Hyvärinen och Micke Karlsson har saknats pga skador och sjukdomar, där den sistnämnde visserligen kan vara tillbaka idag. Till detta så är även den viktiga tvåvägsspelaren Johan Edlund bortrest. Även Patrik Lundström saknas på backplats, dock inte lika kännbart som de övriga spelarna som finns med på frånvarolistan. Den spontana känslan är att Daniel Ramsin, som kan agera matchvinnare, måste spela stort i målet för att göra det här jämnt.


Hemmalaget är snäppet vassare och det här kommer bli en tuff resa för bortalaget, som har varit svaga utanför Täby så här långt, om man ringar in dessa avbräck. Pixbo kan lösa detta med minst 3 bollar, spelas med en insats strax över medel.

/Puyol