Senast när jag rekade att Pittsburgh skulle vinna skotten så blev det en plump i protokollet då Montreal spelade otroligt bra bakåt. Idag gästar Winnipeg Consol Energy Center och jag tror jag hittat ett riktigt bra skottspel här.

  • Match: Pittsburgh – Winnipeg
  • Speltips: Över 56.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/3, 00.05

Pittsburgh har varit aktiva de sista dagarna inför ”Trade deadline” i NHL. Enligt GM Ray Shero i Pittsburgh har man gått all in och jag kan bara hålla med. Det lag man får nu med tillskotten av Brenden Morrow, Douglas Murray och Jarome Iginla är otroligt bra. Visst, Morrow och Iginla är två gamlingar, men samtidigt har man spelat i två lag som inte är något vidare och får nu chansen med NHLs hetaste lag för tillfället. Den sistnämnde kommer inte delta inatt, men de två första spelar. Kris Letang saknas på nytt med en ny skada medans Evgeni Malkin fortfarande är ett frågetecken, men som det verkar nu så kommer Malkin kunna spela. Pittsburgh har för tillfället en streak på 13 raka vinster och jag tror även man lyckas förlänga den ikväll. Hemma är man starka och skjuter väldigt mycket då man alltid för matchen. Senast mot Montreal kom man inte till avslut lika lätt som jag trodde då Habs stängde ner Pittsburgh riktigt bra. Nu möter man ett klart svagare lag defensivt och då kan man inte annat än förvänta sig minst 30 skott från hemmalagets klubbor. Som jag skrev senast, offensiven har inte varit lika fantasifull de sista matcherna, men lägen skapar man fortfarande. Skulle Malkin vara med så kommer man förmodligen skjuta ännu mer. Den största anledningen till detta spel är att Pittsburgh kommer starta med Tomas Vokoun i kassen. Hans spel går ut på att stoppa första pucken och sedan sitta kvar, förlita sig på att backarna rensar eller att han får returen på sig. Han sprider puckar åt alla håll och paniken hos spelarna syns tydligt ibland. Visserligen har han gjort det ganska bra på slutet, men som sagt han har även haft en del tur med sig. Denna säsongen har han startat 10 matcher och har ett snitt på 30.3 skott per match mot sig. På de fem senaste matcherna har Pittsburgh släppt som minst 28 skott och som mest 37 senast mot Montreal. Dagens lina har man klarat i 4 av de 5 senaste. Trots att Winnipeg inte är det offensivt skickligaste laget så bör de ha bra chans att nå 30 strecket även dom.

Pens shots off: 30.18
Pens shots off at home: 29.96
Pens shots def: 28.44
Pens shots def at home: 26.04
Pens shots against Jets last 10 games: 31.7  

Winnipeg har ett skottsnitt som är mycket högre på bortaplan. Laget spelar med hög fart och transporterar puck genom mittzon riktigt snabbt. Detta tror jag kan gynna Winnipeg idag som möter Pittsburgh som även dom spelar på ett liknande sätt. Jag tror det kommer bli fina ytor att åka på när två av ligans kanske skridskoskickligaste lag möts. Senast mötte man Carolina och då blev det totalt 73 skott, något som säkerligen med lite tur kan uppnås idag också. Carolina är också ett lag som spelar med hög fart och på ett litet sätt lite likt Pittsburgh, förutom att Pens har bättre koll på sin defensiv. Lagen har mötts två gånger denna säsong och en gång har den gått över linan. Winnipeg har bara gått över en gång på de fem senaste, men de matcherna som slutade under linan var på hemmaplan där deras snitt är mycket lägre. Sedan Winnipeg bytte namn så har det inbördes mot Pens gått över linan i 5 av 6 matcher.

Jets shots off: 28.56
Jets shots off on road: 29.56
Jets shots def: 28.94
Jets shots def on road: 31.79
Jets shots against Pens last 10 games: 29.4


Vokoun och ett ett stabilt hemmaskytte bör lösa den här linan så därför spelas över 56.5 skott (regular time) till oddset 1.85 hos bwin med 6 units. Det blir även ett litet sidospel med 2 units, Winnipeg flest skott på mål (regular time) till oddset 3.40, även det hos bwin.

Över 56.5 skott (regular time) – 6 units
Winnipeg flest skott på mål (3.40) – 2 units 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden