Halva december har snart gått och vi börjar närma oss jul och nytt år. Inatt tar Pittsburgh emot Washington hemma i Consol Energy Center med en ny coach i båset. Kan det hjälpa dem att komma igång offensivt tro?

  • Match: Pittsburgh – Washington
  • Speltips: Pittsburgh ML 
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15/12, 01.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh spelade vi på senast när man mötte Los Angeles på hemmaplan, men fick tillslut se sig besegrade på straffar. En match som man faktiskt i det stora hela gör helt okej, men som än en gång den här säsongen inte lyckas få in pucken bakom motståndarmålvakten. Såklart sitter mycket i skallen på dem, men man har också haft väldigt otur i många matcher. Det offensiva som ska vara Pittsburghs stora styrka om man tittar på spelarmaterialet, men det har inte funkat för fem öre. Det har lett till att man sparkat Mike Johnston och plockat in coachen från sitt farmarlag istället, Mike Sullivan. En kille som lett Wilkes-Barre Scranton i AHL under säsongen och gjort det bra. Oavsett vad som kommer in så känns det som att det inte blir sämre med honom än vad det var med Johnston. En spelare som Crosby har under ledning av Johnston blivit sämre på i princip alla olika stats som finns att ta del av och om det beror på coachen eller på Crosby själv är svårt att svara på, men något var tvunget att hända. Nu har man som sagt ny coach och det brukar betyda en rejäl injektion för alla inblandade. Det vet nog de allra flesta om. Inatt möter man ett av säsongens bästa lag hittills och det kommer bli en fin utmaning för nye coach Sullivan. Med tanke på att man faktist spelat helt okej de senaste matcherna så bör man ha fin chans idag. Speciellt med tanke på att man borde vilja visa sin nya tränare vad man går för. Man saknar Letang på backen och Fleury kommer att vakta kassen.

washington_200x122Washington är en av mina favoriter till vårens Stanley Cup-buckla utan tvekan. Man har behållit kuggarna i laget inför säsongen och tillsatt de lite tyngre spelartappen med smart värvade spelare. Förut var man lite av ett fysiskt spelande lag medans man nu istället satsar på ett skickligt spel offensivt sett. Man har en av ligans bästa forwardsuppsättningar, vilket man också visat hittills. Den senaste tiden har det dock gått lite tyngre. Man vinner tillräckligt, men tycker dock inte spelet känns lika övertygande som det gjorde i början. Det är klart man får svackor under en säsong och känslan är väl att man kanske är där just nu lite. Pittsburgh är inte heller i bra form, men kommer vara otroligt tända med tanke på att man har en ny coach i båset. Det tror jag egentligen räcker för att jag ska tro på Pittsburgh idag. Man är ett väldigt bra lag i grunden och har också vunnit den enda matchen inbördes denna säsong. Caps är tunga att möta, men samtidigt har också Pittsburgh vunnit de flesta matcherna lagen emellan de senaste åren. Tittar man bara på formen idag så är det fördel för Caps, men jag har svårt att Pens förlora ännu en hemmamatch och verkligen inte heller när man står med en ny röst bakom sig. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och man saknar Brooks Orpik.


Pittsburgh är alltså underdogs för andra matchen i rad på hemmaplan, det gillar jag och kommer också utnyttja detta förhoppningsvis. Mitt spel denna natt blir alltså Pittsburgh ML till oddset 1.95 hos bet365. Insatsen kommer att landa på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden