Natten mot fredag är det återigen dags för en rad med härliga NHL-matcher. En av de som står på schemat är toppmatchen mellan Pittsburgh och Vanvoucer. Båda lagen kommer in med bra form, men är ändå inne på samma sak som jag var senast Pittsburgh spelade. Nu möter man dessutom ett mycket bättre lag.

  • Match: Pittsburgh – Vancouver
  • Speltips: Vancouver
  • Odds: 3.50 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 5/12, 01.05

Pittsburgh spelade jag emot när de hade Carolina på bortais för två matcher sedan, men då lyckades man vinna. Då spelade vi inte på Carolina för att jag trodde de var favoriter, utan mycket för att deras odds var brutalt högt. Idag tänker jag återigen gå emot mitt kära Pittsburgh. Pens har den senaste tiden vunnit matcher, men man har vunnit för att man har spelat stabilt defensivt och haft en bra målvakt. Framåt har man gjort vad man ska, men inte mycket mer. Man har två spelare som är snäppet högre än de flesta i NHL och det är såklart Malkin och Crosby. Fungerar inte dessa så har man ofta det tufft. Senast vann man med 1-0 mot New Jersey hemma och spelat såg återigen ut att gå lite i lås. Det låter på mig som att Pittsburgh inte vinner en match och är jättedåliga, men det är dom inte såklart. Tittar man på starten av deras säsong jämfört med nu så ser spelet klart sämre ut. Idag har man dessutom fortsatta skadeproblem vilket gör detta spelet ännu bättre. Chris Kunitz, Robert Bortuzzo, Pascal Dupui, Beau Bennet, Scott Wilson, Kris Letang är alla borta. Marcel Goc är ett frågetecken. Superstjärnan Sidney Crosby var också sjuk senast, men spelade ändå. Kan vara någon skada av något slag som gör att han missar nattens match. I vilket fall så struntar jag i det och tror tyvärr att Pittsburgh kommer förlora ändå.

pittsburgh_200x200vancouver_200x200

Vancouver har överraskat många hittills och man är med i toppen av ligan. Man har 17 vinster av 25 möjliga och det r riktigt bra. Med andra ord så har man vunnit lika många som kvällens motståndare har. Ryan Miller i kassen har varit grym och stoltserar hittills på dryga 91% i räddningsprocent. Han har vunnit 16 av 20 starter för laget och det ger en stor trygghet till övriga delar. En stor tillgång man fått är Radim Vrbata från Phoenix. Jag tror inte många visste så mycket om den killen, men de senaste säsongerna har han verkligen varit bra och är en artist med otroligt bra puckkontroll. Han har passat perfekt emellan bröderna Sedin hittills. Med tanke på att hela laget spelat såpass bra under säsongen så kan jag inte förstå oddsen här. Självklart är Pittsburgh ett av ligans bästa lag och man har fördel av hemmaplan, men med tanke på skadorna hos Pens och att deras spel vacklar lite så kan jag inte förstå hur man kan få en bra bit över 3 gånger pengarna på Vancouver, som dessutom också är ett av ligans bästa lag för tillfället. Vancouver är bra på resande fot och ska ha mycket bättre chans än vad oddsen visar.


Det är två topplag som möts och ändå är Pittsburgh stora favoriter. Normlt sett spelar jag nästan alltid moneyline när det gäller NHL, men jag tror att Vancouver kommer att behöva avgöra under ordinarie tid för att vinna. En straffläggning mot Pittsburgh med Malkin, Crosby och en av världens bästa straffmålvakter är inget jag skulle föredra. Mitt spel denna afton blir därför Vancouver att vinna under ordinarie tid till det höga oddset 3.50 hos Unibet. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden