Penguins har hemmapremiär inatt mot Toronto och går in med ett fint självförtroende efter två raka segrar mot Philadelphia respektive Rangers. Både Malkin och Crosby står utan mål och det är dags för dem att kliva fram.

  • Match: Pittsburgh – Toronto
  • Speltips: Sidney Crosby att göra mål
  • Odds: 2.20 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/1, 01.05

Det är dags för hemmapremiär för Pittsburgh och man går in med full pott i poängkolumnen efter två matcher. Pittsburghs två största stjärnor, Sidney Crosby och Evgeni Malkin har varit relativt osynliga, framförallt den förstnämnda. Malkin har ändå gjort 4 poäng medans Crosby endast har stått för 1 poäng hittills. Att båda två är mållösa efter dessa två matcher är dock ganska märkligt eftersom man gjort 9 mål framåt. Pittsburgh och Toronto spelar oftast väldigt målrika matcher där Crosby har varit en stor bidragande orsak till antalet gjorda mål. Crosby har under sin NHL-karriär spelat 22 matcher mot Maple Leafs och totalt gjort 17 mål. Det får ses som ganska bra och är en av min anledning till detta spel. Den andra är att Crosby inte gjort mål ännu och det kanske låter konstigt, men tro mig, ikväll känns det som han kommer ha show. Revanschlusten och vinnarskallen hos Crosby är enormt stor och jag tror det passar honom perfekt att spräcka målnollan ikväll. Pittsburghs anfallsspel har sett riktigt bra ut inledningsvis och känns bara som en tidsfråga innan Sidney också får utdelning.

Toronto har startat med en vinst och en förlust. Ikväll väljer man att ställa James Reimer i kassen som gör sin första match för säsongen. Det blir ingen lätt uppgift då han förmodligen möter ligans bästa offensiva lag. Han har ingen bra säsong bakom sig och han bör vara lite ringrostig då han inte stått en match på 7-8 månader. Att då få ställas mot spelare som Evgeni Malkin, Sidney Crosby, James Neal och Kris Letang är absolut ingen lätt uppgift. Hemmapremiär för Pittsburgh och de kommer vara extremt taggade. När de spelade internmatch veckan innan NHL-säsongen startade så var det fullsatt i Consol Energy Center. Pens kommer sätta högsta fart från början och idag kommer Crosbys första mål.

Sidney Crosby att göra mål spelas hos Betsson till 2.20. Dels för att han har ”lätt” för Toronto och dels av den konstiga anledningen att han ännu inte gjort mål. Blir medelinsats på detta. Målet kommer komma till på en retur som Reimer sjabblar lite med.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden