Nu ska jaag göra nåt som jag sällan gör, att spela emot hjärtat. Jag ser det som både bra och vi dessutom ett väldigt bra odds på detta. Insatsen kommer bli lite över medel då jag tycker värdet är fint och den insatsen kan jag utan tvekan riskera här.

  • Match: Pittsburgh – Toronto
  • Speltips: Toronto ML
  • Odds: 2.70 @ Betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17/12, 01.05

Pittsburgh går som tåget och då känns det såklart tufft att gå emot ett av NHLs bästa lag för tillfället, men förutsättningarna gör det omöjligt att inte tro på en förlust denna afton. Den här säsongen är man otroligt stabila bakåt. Man har hittat ett riktigt bra grundspel och har någonting att falla tillbaka på i stunder då man blir tillbakapressade. Det har man inte haft de senaste säsongerna. Dessutom har Marc-Andre Fleury höjt sig och till stor del varit den världsmålvakt han en gång i tiden var. De sista matcherna har man vunnit, men det har varit på håret de flesta gångerna. Det har varit mer eller mindre bragdmatcher där man varit pressade i långa stunder och både Fleury/Zatkoff har räddat laget. Känslan idag säger att det är dags för en liten reaktion och det blir inte lättare av att man saknar mer eller mindre ett halvt lag. De som saknas ikväll är; Malkin, Neal, Bennet, Glass, Ebbett, Martin, Letang, Scuderi, Engelland, Orpik och även Vokoun. Om man tittar på dessa spelare så är det inga dåliga namn, och normalt ett så är det fem ordinarie backar som saknas. Dessutom Malkin och Neal som varit otroligt bra hittills. Reaktionen kan komma idag och oddset är riktigt bra.

phil-kessel1

Toronto är väldigt upp och ner, men har fortfarande kapacitet att störa alla lag i hela ligan. De har en offensiv som i sina bästa stunder är en av ligans klart vassaste. Problemet man har är i defensiv zon där man släpper till lägen alldeles för enkelt, men samtidigt bör man ha bra chans att stänga ner Pens ikväll som saknar ett helt gäng med viktiga kuggar. Offensivt är man exrtemt effektiva och man älskar att ligga på lur och spela ett kontringsspel som många har svårt med. Inbördes mellan dessa lag så brukar det vara jämnt och en hel del mål inblandade. Ikväll anser jag att Leafs offensiv är starkare än Pens offensiv och man bör han fin chans till att vinna denna match.


Skadorna och bragdmatcherna talar emot för Pittsburgh. Man kan inte klara av att vinna varenda match med en trupp som normalt sett är såpass försvagad som den för tillfället är. Det enda som kan rädda Pens ikväll är ett hästjobb framför eget mål tillsammans med en storspelade Marc-Andre Fleury. Mitt spel blir Toronto ML till oddset 2.70 hos Betsson. Insatsen blir 7 units. Pittsburgh kan mycket väl vinna, men oddset är alldeles för högt på bortalaget.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden