Idag är det dags för en riktig toppmatch i Consol Energy Center. Pittsburgh tar idag emot Tampa Bay och det brukar allt som oftast bli fartfyllda matcher med mycket mål. Idag tror jag även på en hel del mål och kommer testa ett överspel på ett av lagen.

  • Match: Pittsburgh – Tampa Bay
  • Speltips: Tampa Bay över 2.5 mål
  • Odds: 1.82 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/12, 01.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh går inte direkt som tåget för tillfället. Det har många olika anledningar. Man går inte på något sätt så dåligt som det kommer låta, men spelet har varkligen inte sett hundra ut de sista veckorna. Det är dock ganska vanligt att Pens får en dipp under säsongen. Jag ska inte heller säga att man har svårt att producera mål framåt, men anfallsspelet har sett klart segare ut på slutet. Powerplay har inte heller varit lika bra som i starten, men det kan också bero lite på alla skador man haft på slutet. Det har man fortfarande. Sidney Crosby är out med den såkallade påssjukan och risken finns väl också att fler kommer bli eller redan är smittade av detta. Man saknar fortfarande ett par viktiga kuggar och det är klart det blir svårt att spela på topp om man får ändra om i laget jämt och ständigt. Man förlorade senast borta mot Columbus, men på hemmplan har man faktiskt tagit två raka segrar nu. Dock utan att ha imponerat och mot två lag som enligt mig hör till nere i botten. Sen är det självklart en styrka att vinna och producera mål hela tiden utan att imponera, för det visar lite vilken potential som egentligen finns i laget. Men just nu är jag lite tveksam till deras spel och kommer också därför delvis backa Tampa Bay inatt. Pittsburgh saknar i skrivande stund Beau Bennet, Chris Kunitz, Sidney Crosby, Pascal Dupuis, Scott Wilson och Olli Maatta. Kan säkert tillkomma någon senare under dagen då påssjukan härjar hos Pens.

tampa_bay_200x200Tampa Bay kommer även dem till den här matchen med lite halvtaskig form. Däremot så gillar jag hur Tampa spelar. Man har hittat ett vinnande spel och man har unga spelare som tagit ett stort steg i sin utveckling. Det kanske inte är ett lag som spelar med den högsta farten, men man spelar smart och det ska man ha cred för. Framåt är man riktigt vassa i normala fall och man är det lag som har näst bäst målsnitt i hela ligan. Visserligen är man som bäst på hemmaisen, men med sitt smarta spel tycker jag man har goda chanser att kunna straffa Pittsburgh. Det här blir säsongens första möte med Pittsburgh, men ser man till historien så bör detta bli målrikt. Sedan Tampa Bay blev det där topplaget för någon säsong sedan så har man öst in mål mot Pens. Detsamma har visserligen Pens gjort mot Tampa och det är lite därför jag väljer överspelet på Tampa istället för moneyline. Tampa spelar smart och är väldigt effektiva. Det räcker långt och jag tror man kommer ha goda möjligheter att vinna denna match. Med tanke på alla skador Pittsburgh har så är det fördel Tampa idag skulle jag vilja säga. Båda lagen har ganska dålig form, men det lag som har störst chanser till att göra en riktigt bra match idag känns som Tampa. Lightnings saknar i skrivande stund Ondrej Palat och Radko Gudas.


Tittar man på lagen idag så håller jag de som ganska jämna. Dock tycker jag att Tampa ska ha goda chanser att vinna denna match med tanke på hur Pittsburgh spelat på sistone. Jag är dock väl medveten om Pens offensiva kapacitet och kommer därför välja Tampa över 2.5 mål hos betsson till oddset 1.82. Jag tror det lag som vinner behöver göra minst tre mål och då ser jag detta som ett bra spel. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden