Pittsburgh tar emot Tampa inatt och förmodligen lär det bli en riktig publikmatch med mycket mål. Det kommer bli ett målskyttespel på en av spelarna i Pittsburgh.

  • Match: Pittsburgh – Tampa Bay
  • Speltips: James Neal att göra mål
  • Odds: 2.70 @ Unibet
  • Insats: 3.5/10 units
  • Spelstopp: 25/2, 01.35

Pittsburgh är ligans bästa lag offensivt och man har två linor som står för det mesta framåt. Det offensiva spelet byggs runt Sidney Crosby och Evgeni Malkin, men inatt har man ett problem. Evgeni Malkin saknas vilket gör att Sidney Crosby kommer få ta ett ännu större ansvar. I och med Malkins skada så får coach Dan Bylsma ett ypperligt läge att testa James Neal med Crosby. Neal värvades till Pittsburgh som en riktig sniper och skulle bli Sidneys kompanjon på högerkanten, men Crosbys huvudskada satte stopp för det litegrann och istället öste han in mål och poäng bredvid Malkin. Ikväll kommer Neal att få starta i en topline tillsammans med Crosby och Chris Kunitz. Den femman kommer få ordentligt med istid och eftersom Malkin är borta så lär Neal få någon minut extra på isen mot vad han brukar. Crosbys normala kedjekamrater är Kunitz och Pascal Dupuis, och den femman är livsfarlig i anfallszon. Nu byter man ut Dupuis mot Neal och det kan knappast bli sämre med tanke på att Dupuis är en relativt medelmåttig spelare utan Crosby. Neal kommer garanterat få sina chanser bredvid världens bästa spelare och att han gör mål känns mycket troligare än vad oddset visar. James Neal har kanske ligans bästa handledsskott och är delad etta i målligan denna säsong med sina 12 mål på 18 matcher. Jag kan tänka mig att Pens taktik är att försöka spela 0-0 med tre av sina femmor medans man överlåter det mesta offensivt åt toplinen. Att Neal trivs med Crosby har man sett på matcherna då det snurras friskt i anfallszon varje gång de är inne tillsammans. Dessutom spelade Kunitz tillsammans med Neal hela förra säsongen.

Tampa Bay har jag sagt hela säsongen att de är dåliga bakåt, trots att de öppnade relativt starkt och släppte till få chanser och hyfsat få mål. Problemet är att chanserna allt som oftast är riktigt farliga lägen. Nu på slutet har lägena blivit allt fler och fler mål har man släppt in. Man är farliga framåt, men samtidigt har man sina största brister i defensiven. Anders Lindbäck har inte övertygat än så länge och han kommer få det svettigt ikväll, framförallt mot Crosby-Neal-Kunitz. På bortaplan spelar man också betydligt mycket sämre och man har en av ligans absolut sämsta defensiver. Det blir tufft mot ett offensivt starkt Pittsburgh.

James Neal att göra mål spelas till oddset 2.70 hos Unibet med 3.5 units. En jämförelse är att Betsson ligger på 2.20 på samma spel för de har nog insett att han ikväll kommer få spela med världens bästa spelare.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden