Gårdagens spel satt klockrent och idag tar vi nya tag och tittar lite på Pennsylvania-derbyt mellan Pittsburgh och gästande Philadelphia. Jag brukar normalt sett skippa raka segrar i NHL, men kan faktiskt inte undgå detta.

  • Match: Pittsburgh – Philadelphia
  • Speltips: Pittsburgh
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/3, 00.35

Pittsburgh är helt magiska för tillfället och trots ett ganska lågt odds på en rak seger så måste jag testa det. Pens senaste matcher har man spelat otroligt bra defensivt, vilket har bäddat för att man kan vinna matcher. Det är något som man haft problem med under första delen av säsongen, men som blivit mycket bättre. Man har inte spelat jättebra framåt, men samtidigt hittar man vägar att vinna och det tyder på en styrka som få har i NHL. Sidney Crosby är fortfarande den store stjärnan i Pittsburgh och får dra ett tungt lass offensivt såväl som defensivt när spelare som Evgeni Malkin och Kris Letang saknas. Båda är dock möjliga för en comeback ikväll, vilket skulle göra det ännu mer positivt. Pittsburgh är uppe elva raka segrar och förmodligen har man tolv segrar efter denna match, förhoppningsvis även efter ordinarie tid. Man har mött Flyers tre gånger denna säsong och vunnit två av mötena med 5-4 respektive 3-1. Man förlorade dock sin enda hemmamatch hittills mot Philadelphia med 6-5 efter att både Thomas Vokoun och Ilya Bryzgalov hade en rejäl show i de båda målen. Frågan är om inte Vokoun var den sämsta av dem då han sjabblade in en puck med drygt två minuter kvar. Ikväll förväntas Marc-André Fleury vara tillbaka i kassen och det är mycket positivt för Pens. Jag tror inte fansen och inte heller spelarna accepterar två förluster på hemmaplan mot den värsta rivalen. Formen är på topp medans Flyers form har varit under all kritik hela säsongen.

Penguins Overall Scoring: 3.6
Penguins Overall Scoring: 3.4
Penguins Overall Defense: 2.6
Penguins Home Defense: 2.3
Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games
Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games at home
Pittsburgh is 4-2 SU in its last 6 games when playing Philadelphia

Philadelphia har underpresterat nåt så enormt denna säsong. Kan man verkligen säga att de underpresterat eller är dom inte bättre än så? Man har som jag skrivit tidigare ett stort problem, och det är att man inte kan spela på bortaplan. Hela laget har sämre stats på bortaplan och framförallt deras målvakt Ilya Bryzgalov. Ikväll möter man ligans vassaste offensiv som dessutom kanske får tillbaka två av sina stora stjärnor. Jag tror inte det spelar någon större roll utan Pittsburgh kommer vinna detta ändå. På hemmaplan har Flyers man vunnit 9 av 14 matcher denna säsong, men på resande fot har man bara vunnit 4 av 16 matcher hittills och det är brutalt dåligt. Det är två ”olika” lag som man ställer på isen hemma/borta. På hemmais har Bryzgalov 91.4 i räddningsprocent medans han borta har 88.3%. Det skiljer en hel del. Det är ingen målvakt man kan luta sig emot när stormen kommer, utan puckarna studsar lite åt varje håll känns det som. Jag tror det blir svårt för Flyers även ikväll.

Flyers Overall Scoring: 2.7
Flyers Road Scoring: 2.6
Flyers Overall Defense: 3.1
Flyers Road Defense: 3.5
Philadelphia is 2-5 SU in its last 7 games
Philadelphia is 1-4 SU in its last 5 games on the road


Hemmafördelen väger tungt här och framförallt formen hos pingvinerna. Jag spelar Pittsburgh att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85 hos Betsson med 6 units. Gillar normalt sett inte raka segrar i NHL, men kan inte undgå detta med tanke på deras form.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden