Det är dags för säsongens andra Pennsylvania-derby mellan Pittsburgh och gästande Philadelphia. Pittsburgh har riktigt bra form medans Philadelphia kanske äntligen fått igång sin offensiv litegrann. Kommer sikta in mig på ett målspel ikväll.

  • Match: Pittsburgh – Philadelphia 
  • Speltips: Över 5.5
  • Odds: 1.87 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/2, 01.35

Pittsburgh går in tilll denna drabbning med tre raka segrar och ett gott självförtroende både framåt och bakåt. För ett par matcher sedan så saknades Kris Letang och Matt Niskanen då man såg direkt att Pittsburgh fick stora problem framåt. Så det är inte bara Sidney Crosby och Evgeni Malkin som gör saker framåt utan det finns fler viktiga spelare. Just Crosby har varit brutalt bra på slutet och och på de tre sista matcherna har han stått för 7 poäng. Penguins har en av ligans vassaste offensiver med spelare som James Neal, Chris Kunitz och de spelare som jag tidigare nämnt. Idag tar man emot Flyers som man genom åren haft flera svängiga matcher emot, mesta delen har varit målrika. Man möttes första gången denna säsong i premiären och då såg båda lagen relativt trubbiga ut i en match som Pittsburgh vann med 3-1, men trubbugheten kan nog förklaras med att det var första matchen på väldigt länge för båda lagen. Matchen spelades i Philadelphia där Pens tog en tidig 2-0 ledning och sedan slog av på takten och spelade på resultat. Tror på en mer öppen matchbild idag. Dessutom startar Thomas Vokoun i kassen idag istället för Fleury och det blir en liten omställning till en början med tanke på att han inte spelat sedan 10 februari. Pittsburgh har spelat över i 9 av 16 matcher hittills.

Philadelphia hade otroliga problem i början att hitta nätet, men på slutet har man sakta, men säkert höjt sitt målsnitt litegrann. Senast gjorde man hela 7 mål borta mot Islanders och man bör även ikväll kunna peta in någon balja. I målet har man också Ilya Bryzgalov som höjt sitt spel avsevärt emot förra säsongen. Hans start i ligan var riktigt imponerande, men han har nu på slutet stumnat litegrann och man har sett vissa tendenser på en del lätta puckar som slunkit in bakom honom. Av de 11 matcher man spelat på bortaplan har sex av dem slutat över linan. Tittar man inbördes mellan lagen så har de varit extremt duktiga i powerplay och båda lagen har gjort mål på mer än 30% av sina lägen. 7 av 10 senaste har slutat över linan mellan lagen. Ni minns säkert slutspelet förra säsongen.

Penguins Overall Scoring: 3.3
Penguins Home Scoring: 3.0
Penguins Home PP: 26.1%
Penguins Home Defense: 2.8
Penguins Home PK: 73.7%
Flyers Overall Scoring: 2.7
Flyers Road Scoring: 2.6
Flyers Road PP: 16.7%
Flyers Road Defense: 3.2
Flyers Road PK:  85.1%

Jag tror på en öppen match här. Det var tillknäppt senast dem möttes, men då var det även första matchen denna säsong. Över 5.5 får 6 units till oddset 1.87 hos Bwin. Jag kommer även spela ett sidospel i matchen med 5 units och det blir Pittsburgh flest skott på mål (regular time) till oddset 1.50.

Över 5.5 (1.87) – 6 units
Pittsburgh flest skott på mål (1.50) – 5 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden