Sjunde och avgörande matchen lagen emellan, och jag anser att fördelen nu har gått över i Tampas favör, efter två raka segrar. Spelvärde, haka på!


Match: Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning
Tips: 2:a
Odds: 2,75 @ Nordicbet
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2011-04-28 01:00

Motivering:

Kortare motivering!

Pittsburgh Penguins har gått oväntat bra i den här matchserien. Nästan helt utan spetslirare, förutom möjligtvis Marc-André Fleury i målet i inledningen av serien, så har man med sitt kollektiv slitit hårt och spelat ett fysiskt spel, som resulterat i att man tagit det till sju matcher mot Tampa Bay. På hemmaplan har det dock gått sämre, där man förlorat 2 av 3 möten i den här matchserien, med marginal. Efter att ha tappat 3-1 till 3-3 i matcher måste det nog finnas en del frågetecken hos Pingvinerna…?

Tampa Bay, ett lag som jag personligen tror går långt i slutspelet, har hämtat upp underläge 1-3 till 3-3 i matcher, efter två övertygande segrar med 8-2 borta och 4-2 hemma. Totalt 12-4 i målskillnad. Man har, till skillnad från penguins, en bra spets med namn som Gagné, Lecavalier, Stamkos, St. Louis, Öhlund, Kubina och Malone. Dessa herrar står för majoriteten av vad man skapar framåt.

Efter att ha hämtat upp två raka matcher nu samtidigt som man har det bättre laget på pappret, och även mentalt övertag efter 2/3 bortasegrar, så tror jag att man drar det längre strået här i natt. Oddset är tilltalande, och spelas med en låg/medelinsats!

God spellycka,
/Blixt