Slutkampen inne av grundserien i National Hockey League. I ett av nattens fyra matcher tar sig tabellfemman i Eastern Conference emot tolfte placerade Philadelphia Flyers. Ett bortalag som inte har ett smack att spela för mer än någon placering upp eller ner. Medan Penguins måste vinna för att ha en chans på fjärde platsen. Blir det en motiverande hemmaseger?

  • Match: Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Penguins
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 2/4, 02:00

Startande målvakter:
Penguins:
Flyers:

Penguins tog sin andra raka seger när laget besegrade slutspelsjagande San Jose Sharks med 3-2 efter straffar på hemmaplan. En ruggigt viktig seger för pingvinerna som därmed tog andra raka vinsten och laget har nu tagit poäng i fyra av sina fem senaste matcher.
Den stigande formen har lett till att Penguins är med i racet om att kunna nå minst fjärde platsen i Eastern Conference. Laget står just nu på nittiofem poäng och innehar en femte plats, samma poängantal som fyran New York Islanders som däremot har fler vinster under ordinarie tid eller förlängning.

Hemmaspelet har varit bra under säsongen. Seger i den senaste hemmamatchen och nu två raka hemmavinster. Penguins har på sina trettionio hemmamatcher femtio poäng. Det gör laget till Eastern Conference sjätte bästa hemmalag.
Penguins har nu även tagit poäng i tre raka hemmamatcher och har två segrar på dom fem senaste hemmamatcherna.

Penguins kommer till spel utan:
K. Letang
C. Ehrhoff
O. Maatta
P. Dupuis

pittsburgh_200x200V.S philadelphia_200x141

Flyers hade känn på slutspel för ett gäng omgångar sedan. Men när väl laget var inblandat i dramat hände något. Ingenting fungerar något vidare längre och laget inkasserade sin nionde förlust på dom elva senaste matcherna när San Jose Sharks vann med 3-2 i Philadelphia.
Den svaga formen har skickat ner Flyers till en tolfte plats i Eastern Conference med sjuttiosju poäng efter sjuttiosex omgångar.

Bortaspelet är en stor orsak till att laget inte kommer nå slutspel. Endast nio segrar på trettionio bortamatcher och laget har bara tagit tjugoåtta poäng på bortaplan under den här säsongen. Det gör Flyers till Eastern Conference trettonde bästa bortalag.
Formen på bortais är tämligen horribel.Sist föll laget mot Edmonton Oilers med 5-4 efter förlängning. Förlusten innebar Flyers NIONDE raka bortaförlust.

Flyers kommer till spel utan:
C. Colaiacovo (spelar ev inatt)
M. Streit (spelar ev inatt)
L. Schenn
W. Simmonds
A. MacDonald
R. Umberger
R. Gudas
C. Pronger

Säsongens tredje möte.
Dom två tidigare har båda vunnits av Flyers. Först med 5-3 på bortaplan och i det senaste mötet vann laget med 3-2 efter förlängning.
Flyers har nu radat upp segrar mot Penguins och är nu uppe i sex raka vinster.

Penguins har allt att spela för medan Flyers inte har något.
Detta är en match som Penguins bara ska vinna. Laget saknar samma spelare som har saknats under större delen av säsongen.
Penguins har börjat hittat formen igen och är nu uppe i två raka segrar. Fortsätter segrarna komma kan laget lyckas blanda sig i kring topp fyra då Penguins har spelat färre matcher än lagen som ligger ovanför.
Men då ska bara Flyers slås. Ett Flyers som inte har mycket att spela för. Laget har en katastrofal form med endast två segrar på sina elva senaste matcher. Inte nog med det så har laget NIO raka bortaförluster.
Flyers har även en skadelista som är tung att titta på. Laget kan sakna fem ordinarie backar till nattens match och det kan vara sju gubbar borta.
Sen är Flyers ett av ligans sämsta bortalag medan Penguins tillhör den bättre hälften på hemmaplan.
Penguins får inte ett bättre läge än så här att bryta trenden mot just Flyers.
Mitt spel blir därmed en hemmaseger till 1,80 hos bet365.