Game 5 i denna matchserie och åttondelsfinal i världens absolut främsta hockeyliga. The battle of Pennsylvania står återigen på tapeten där Philadelphia Flyers, som brände en matchboll på hemmaplan senast, reser till Pittsburgh för att ta sig an Penguins. Sett till hur den här överdrivet häftiga matchserien har sett ut så här långt så får man tugga vidare ett visst spår – utan att försöka ge sig på en vinnare som senast…

  • Match: Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers
  • Spel: Över 6,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 01.30

Notera alltså att matchen sänds inatt, spelstopp 01.30 svensk tid med beräknad matchstart drygt 10-15 minuter senare.

Om ni bläddrar igenom menyn bland speltips så hittar ni ytterligare en text som har med den här matchserien att göra vilket i många drag fortfarande gäller även till den här matchen. Den här serien har överträffat allt i underhållningsvärde, mängder med gruff och mål, där det sistnämnda har gjort coacherna i respektive lag än mer gråhåriga på ytterst kort tid sett till det försvars- och målvaktsspel som vi åskådare har fått bevittna.

Inför det förra mötet valde jag mellan Flyers att vinna och Flyers över 3,5 mål som mitt primära spel. Det sistnämnda gick sånär in, men jag valde det förstnämnda vilket inte ens var i närheten och felmarginalen blev riktigt grov då Penguins vann med hela 7 puckar. 10-3 landade slutsiffrorna på och den här serien har redan slagit rekord som den målrikaste matchserien någonsin i NHL:s historia.

Jag tyckte att väldigt mycket talade för just ”Phillys” del inför game 4. Man hade 3-0, såg ut att ha energin och fått serien dit man ville då pingvinerna såg ytterst frustrerade ut i game 3 där man även fick ett gäng avstängningar på några spelare. Men, efter den krossen så har nog en del momentum svingat över mot Pittsburghs del som kanske inte har lika mycket att förlora efter att ha legat under med 3 matcher.

På tal om avstängningarna så återkommer målskytten James Neal i Penguins laguppställning till nattens match.

Kombinerat över 4 matcher inklusive en förlängningsperiod så har vi bevittnat 45 mål, fördelat på 7, 13, 12 och 13 mål i respektive match. Man kan med andra ord konstatera att det här inte har varit målvakternas serie.

”Lasta på kasse gubbar, deras målvakt är också oduglig”. Det är nästan så att man kan tro att tränarna i de båda lagen har sagt det någongång under matchseriens gång, antingen i omklädningsrummet eller i båset. Som det nämndes senast så hade Fleury (Pittsburgh) en ruskigt svag räddningsprocent inför den senaste matchen och han släppte in 3 puckar i den första perioden med i övrigt några tveksamma ingripanden. Därefter spikade han igen.

…mycket tack vare att Bryzgalov (Philadelphia) var än mer kass, vilket nog smittade av sig på utespelarna som nog kände sig frustrerade med känslan att det inte spelade någon roll vad man gjorde framåt då det bara fortsatte att rassla i den egna buren. Samtidigt ska man komma ihåg att lagets försvarsspel i överlag var under all kritik i 60 minuter då motståndarna kunde ladda sina skott hur länge som helst i många sekvenser.

Båda dessa lag sitter på poänggörare av stora mått samtidigt som man spelar ganska rakt och hittar farliga lägen med jämna mellanrum – och det förstås, samtidigt som målvakts- och försvarsspelet har sviktat rejält, vilket återigen speglar de nämnda resultaten. Går man på historiken även innan slutspelet drog igång så kan man konstatera att dessa lag verkar gilla att måla på varandra, och det ordentligt.

På tal om dessa poänggörare av stora mått, för att bara nämna några, Sidney Crosby och Evgeni Malkin i Pittsburgh samt Claude Giroux och Danny Briere i Philadelphia, så gör dessa spelare inte direkt sämre ifrån sig i power play. En spelform där båda lagen har varit magnifika så här långt och i en matchserie där utvisningarna har haglat så förväntar jag mig fler möjligheter till mål även den här gången.

-

Det hade väl varit typiskt om vi fick se en bragdmatch av målvakterna inatt samt större ineffektivitet, men om man ser till hur dessa lag agerar mot varandra sett över hela isen så tycker jag att det känns okej att köra vidare på samma linje. Raggarhockey även inatt?

I och med spelet så behöver vi alltså 7 mål i matchen och det under ordinarie speltid. Finns spelbolag som erbjuder 1,50-1,55 på över 6,5 mål inklusive en förlängning, vilket skulle innebära att resultatet 3-3 skulle fungera som en livlina då det tillkommer ett mål i sudden.

Spelar även på följande spel vid sidan av:
Över 2,5 mål (1a perioden) 2,40 (Nordicbet) 1/10 units
Pittsburgh Penguins över 3,5 mål (inkl. OT) 1,70 (Betsson) 3/10 units
Philadelphia Flyers över 3 mål (2-vägs inkl. OT) 1,80 (Betsson) 1/10 units
Pittsburgh Penguins -1,5 2,50 + Penguins-Flyers över 7 mål (2-vägs inkl. OT) 1,80 (=4,50) (Bet365) 1/10 units
Claude Giroux (Flyers) 2 poäng eller mer 3,40 (Unibet) 1/10 units
Chris Kunitz (Penguins) målskytt 3,60 (Betsson) 1,5/10 units

/Puyol