NHL står på schemat och just ikväll är det bara matiné matcher på andra sidan Atlanten. Det vill säga matcher som startar under eftermiddagen. Jag fastnar för mötet mellan topplaget Pittsburgh Penguins mot Nasvhille Predators. Två lag som har gått lite upp och ner på slutet och där Predators har fyra raka förluster på bortais. Blir det bättring på det eller blir det en femte förlust på raken?

  • Match: Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Båda lagen att göra minst två mål eller fler
  • Odds: 1.75 @ Betway
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 1/2, 20.00

Startande målvakter:
Penguins:
Predators:

Penguins kommer till spel med en seger i bagaget. Laget besegrade New Jersey Devils med 2-1 på bortaplan efter förlängning. Penguins ägde allt och lite till, vann skotten bland annat med 43-14. Men trots det dröjde det dryga sexton minuter in i den tredje perioden innan 1-1 målet kom, och i det kommande förlängningsspelet vann till slut Penguins rättvist.

Segern blev Penguins blott fjärde på lagets tio senaste matcher, 4-4-2. Formen beror en del på att laget har haft massor av skador och där bland annat lagets stjärnspelare har saknats. Men trots förlusterna och det hatande spelet ligger trots allt Penguins på en femte plats i Eastern Conference med sextiofyra poäng efter fyrtionio omgångar.
Penguins är en målfabrik och gör alltid massor av mål varje säsong. Hittills har det blivit hundrafyrtiofem stycken och det är fjärde flest i Eastern Conference. Ett målsnitt på 2,95 mål per match.

Hemma i Pennsylvania har Penguins gått starkt. Laget har spelat tjugosju hemmamatcher och har tagit minst ett poäng i tjugo av dessa. Penguins har spelat till sig trettiosju poäng, vilket gör laget till Eastern Conference tredje bästa hemmalag.
På hemmaplan öser Penguins in mål. Man har redan gjort åttiofem stycken och det är femte flest i hela NHL på hemmaplan. Ett snitt på 3,14 mål per hemmamatch.
Penguins besegrade i sin senaste hemmamatch Winnipeg Jets med 5-3. Noterbart är att Penguins fem senaste hemmamatcher har slutat med att båda lagen har gjort minst två mål.

Penguins kommer till spel utan:
C. Ehrhoff
O. Maatta
E. Malkin
B. Comeau
P. Dupuis

pittsburgh_200x200V.S nashville_200x116

 

Predators föll igen i sin senaste match. Då på bortaplan mot Colorado Avalanche med 3-0. En hyfsat jämn match där Avalanche tog ledningen under den första perioden och kunde efter det hålla undan och avgöra matchen med två mål under slutperioden.

Förlusten var Predators andra raka och den fjärde på lagets fem senaste matcher. Sett över lagets tio senaste har Predators sex segrar och fyra förluster, 6-2-2.
Kollar vi in siffrorna har Predators en skaplig poängskörd. Poäng i åtta av lagets tio senaste matcher, har gjort att Predators hållit sig kvar i toppen av Western Conference. Laget står på sextioåtta poäng efter fyrtioåtta omgångar och ligger på en andra plats.
Predators har gjort exakt lika mycket mål som sina motståndare Penguins, hundrafyrtiofem stycken. Men med en match mindre spelad ger det ett något bättre målsnitt per match på 3,02.

Bortaspelet vill sig inte alls för stunden. Med fyra raka förluster på bortaplan och en del mål insläppta är det något Predators vill sätta stopp för. Laget har just nu spelat tjugosex bortamatcher och spelat till sig tjugonio poäng. Det gör Predators till Western Conference sjunde bästa bortalag.
Predators har gjort överlägset fler mål på bortaplan jämfört hemmaplan. Med totalt åttio gjorda kassar på sina bortamatcher är det flest i Western Conference. Det ger ett snitt på 3,07 gjorda mål per match.
Predators fem senaste bortamatcher har två matcher resulterat i att båda lagen har gjort minst två mål vardera.

Predators kommer till spel utan:
P. Rinne
R. Ellis

Två lag som inte möter varandra speciellt ofta.
Men den här säsongen har lagen stött på varandra en gång. Det matchen spelades i Nashville och där vann Penguins med 3-0.
Vi kan konstatera att Penguins har haft det rätt lätt för Predators. Penguins är nu uppe i fem raka segrar i inbördes möten.

Två lag som har starka offensiver.
Penguins mot Predators. Hemmalaget med fem raka segrar i inbördes möten och två raka på hemmaplan. Predators kommer till spel med fyra raka förluster på bortaplan, men har tagit poäng i åtta av sin tio senaste matcher.
Känslan på förhand säger att det kommer bli en jämn fight där båda lagen har kapacitet att näta minst två gånger vardera.
Detta på grund av att det är två lag som har gjort massor utav mål den här säsongen. Båda lagen har gjort hundrafyrtiofem stycken vardera. Ett snitt på cirka tre gjorda mål per match.
Penguins gör till stor del sina mål på hemmaplan och har gjort arton mål på sina fem senaste hemmamatcher och har släppt in minst två mål i samtliga fem.
Predators har gjort merparten av sina mål på bortaplan. Laget snittar 3,07 gjorda per bortamatch, men har på slutet kommit av sig något. Ynka tio mål på dom fem senaste bortamatcherna, men har släppt in sexton stycken.
Två lag som vet hur man gör mål och ligger högt upp i respektive Conference och lagenkommer vilja avgå med seger. Penguins jagar topplagen medan Predators jagar Ducks på första plats.
För att något av lagen ska plocka med sig poäng kommer det behövas två mål och det ska lagen fixa med spelare som Perron, Crosby, Hörnqvist, Forsberg, Neal, Cullen med flera på banan. Sen avsaknaden av P. Rinne gör att Penguins har en stor fördel på att kunna göra mål.
Mitt spel blir båda lagen att göra minst två mål till 1,75 hos Betway.