Lunchmatch borta i USA och kvällsmatch här hemma i Sverige, en lördagkväll kan inte bli så mycket bättre. Pittsburgh tar ikväll emot Ottawa hemma i Consol Energy Center. Pittsburgh jagar revansch för bottennappet senast och Ottawa har förlorat fyra matcher i rad. Vilket av lagen vänder den negativa trenden?

  • Match: Pittsburgh – Ottawa
  • Speltips: Ottawa
  • Odds: 4.00 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 6/12, 19.05

Pittsburgh gjorde senast ett riktigt bottennapp hemma mot Vancouver och den gången fick vi också in Nucks till ett väldigt fint odds. Nucks är ett riktigt bra lag och jag förstod inte deras odds den matchen med tanke på hur Pens uppträtt på slutet. Det var nyckeln till det spelet och matchbilden var nästan exakt som jag trodde och Vancouver vann komfortabelt med 3-0. Till den här matchen kommer jag köra på samma spel som senast, fast den här gången är det ett lite sämre lag på andra sidan. Trots det väljer jag att lägga mina pengar på bortalaget denna match, och detta också trots att jag är Pittsburgh-fan. Spelet har varit nedåtgående i många matcher nu och matchen senast kändes som en ”lämplig” match att förlora. Dels för att man spelat ganska lamt sista matcherna och även för att man är väldigt skadedrabbade. Det här med skadorna är ett problem även till denna match. De som klart missar matchen är Kris Letang, Robert Bortuzzo, Chris Kunitz, Pascal Dupuis, Beau Bennet och nu också Patric Hörnqvist. De fyra sistnämnda är alla fyra forwards som ska ta plats i Pittsburghs två första linor, vilket självklart medför ett svagare lag offensivt sett för tillfället. Man har två spelare som heter Crosby och Malkin, men funkar inte dessa så har man det väldigt tufft. De sista matcherna har man haft svårt att skapa målchanser och då blir det också tuffare att vinna. Självklart är man favoriter idag också, men som läget är just nu så ligger allt värde på bortalaget i denna match.

pittsburgh_200x200ottawa_200x240

Ottawa är inte på nåt sätt lika bra som Vancouver, men om man tittar på hur Pittsburgh spelade förra matchen så hade nog alla lag i ligan slagit dem just den matchen. Sens kommer in till denna fight med fyra raka förluster och är desperata för en vinst idag. Senast gör man en ganska okej match och man klarade det framförallt bra bakåt med tanke på att man mötte Islanders som är ett av ligans vassaste lag. Idag tycker jag man har en lämplig uppgift att knäppa en av favoriterna på fingrarna. Sens spelar med hög fart och möter idag ett stukat offensivt lag. Man bör kunna hålla nere siffrorna och utnyttja det offensiva spelet man har och därav vinna. Normalt sett så har Ottawa ganska svårt för Pittsburgh, men idag är det ju mer eller mindre ett halvt AHL-lag man möter och vi får hela fyra gånger fläsket på Sens. Det måste man bara nypa. Positivt för laget är att Marc Methot gjorde säsongsdebut i torsdags och att Bobby Ryan var tillbaka efter skada. Craig Anderson vaktar kassen denna afton. Normalt sett så brukar jag som sagt spela moneyline i NHL, men skulle det bli oavgjort så går det förmodligen till straffar och där vinner allt som oftast Pittsburgh som är ett av ligans bästa shootout-lag. Därför väljer jag det raka spelet på Ottawa idag.


Ottawa är inte lika vassa som Vancouver, men det är NHL och där slår alla lag varandra. Pittsburgh är återigen skadedrabbade och det offensiva har inte klickat lika bra på slutet som i början av säsongen. Mitt spel denna afton blir alltså Ottawa att vinna under ordinarie tid till oddset 4.00 hos betsson. Insatsen blir inte lika som senast, men landar idag på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden