Här har jag hittat ett odds som jag tycker är otroligt skevt i mina ögon. Det handlar om ett skottspel mellan Pittsburgh som tar emot Ottawa. Någon oddssättare lär ha vaknat på fel sida denna dag.

  • Match: Pittsburgh – Ottawa
  • Speltips: Pittsburgh flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 2.50 @ bwin
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 4/2, 01.05

Pittsburgh är återigen hemma igen efter ett par dagars resande på andra sidan kusten. Nu ska man återigen in i arenan där man vunnit 22 av 26 matcher denna säsong. Man är otroligt starka i Consol Energy Center. Nu gäller detta spel inte att vinna matchen, utan att vinna skottstatistiken. Det tycker jag man ska ha fin chans att göra även om det mycket beror på matchbild. När man är hemma tuggar man oftast på i alla lägen och skapar också chanser därefter. Pens är inget lag som bombarderar sina motståndare utan man ligger ganska stabilt på ett snitt över 30 skott, vilket är helt okej. Bakåt är man desto bättre och är faktiskt ett av de bästa lagen i hela ligan defensivt, speciellt på hemmaplan. De senaste två matcherna har man förlorat skotten, men det har varit på resande fot mot två lag som är riktigt bra. Visst är Sens ett bra lag, men inte såpass bra som LA och Yotes. Pens har vunnit skotten i 16 av 26 hemmamatcher denna säsong. Pens har dessutom vunnit skotten i 7 av 10 senaste inbördes mot Sens.

james_neal.jpg.size.xxlarge.letterbox

Ottawa är ett av de lag som skjuter allra mest i hela NHL. Det kan man inte ta ifrån dem. Däremot är de också ett av de lag som släpper till flest skott, vilket jämnar ut sig i längden. Sens har väldigt många unga, hungriga och framförallt offensiva spelare. Bakåt är de inte mycket att hänga i granen och mycket ansvar vilar på målvakterna Anderson och Lehner. De senaste matcherna har man haft svårare att skapa chanser om man jämför med tidigare under säsongen, men bakåt har det sett ut som vanligt, med andra ord så har de släppt till en bra bit över 30 skott i varje match. Hemma i Kanada har man ändå lite koll i vissa stunder, men på bortaplan har man haft problem med skotten under hela säsongen där man har ett snitt på uppemot 38-39 skott. Får man så många skott emot sig så ska det otroligt mycket till om man ska vinna skotten i matchen. Ottawa har förlorat skotten i 19 av 27 bortamatcher.


Jag tror inte att Pens kommer nå upp till runt 40 skott, men jag tror man tar sig nånstans strax över 30 skott och det bör räcka. Man är såpass starka defensivt att man ska klara att hålla Sens under 30. Mitt spel blir Pittsburgh flest skott på mål till otroligt höga oddset 2.50. Spelet finner ni hos bwin och insatsen höjer jag idag till 8 units. Normalt sett brukar jag spela 6 units på dessa spel, men nu när jag anser att oddset sitter helt fel så väljer jag att höja.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden